Goed hoofdkussen, wat is het beste?

wat is een goed hoofdkussen?

Omdat wij vinden dat een goed hoofdkussen net zo belangrijk is voor uw slaapcomfort als een goed matras, bieden wij ook hoofdkussens aan op matrasfabriek.nl. Zo maken wij het mogelijk om naast een nieuw matras te kopen, ook direct ook een goed hoofdkussen mee te bestellen.

Een hoofdkussen kopen kan soms net zo 'lastig' zijn als een nieuw matras kopen. Gelukkig zijn er een aantal vuistregels waar u rekening mee kunt houden bij het kopen van een nieuw hoofdkussen. Hieronder hebben we een aantal van die vuistregels voor u opgesomd, die u kunt gebruiken bij het bepalen van het juiste hoofdkussen.

Hoofdkussen voor de traditionele slaper

  • De traditionele slaper heeft over het algemeen geen voorkeur voor een speciale slaappositie
  • De traditionele slapen heeft over het algemeen een voorkeur voor een donzen hoofdkussen of een vormbaar hoofdkussen. Dit komt doordat met vormen het hoofdkussen geschikt te maken voor de meeste slaaphoudingen

Hoofdkussen voor de multi-functionele slaper.

  • Mensen die niet alleen slapen, maar ook veel lezen of televisie kijken in bed
  • Het hoofd moet bij voorkeur wat hoger liggen
  • Voorkeur voor een hoger en wat harder hoofdkussen.

Hoofdkussen voor buikslapers

  • Ademhalen tijdens de slaap is hier een belangrijk aspect
  • Ademhalen op de buik lastig bij hoge donzen/verenkussens, omdat u in het kussen wegzakt
  • Voorkeur voor een laag kussen, zodat de nek zo min mogelijk verstrekt wordt.

Hoofdkussen voor nekondersteuning

Mensen die extra ondersteuning van de nek willen, kunnen een hoofdkussen kopen met een verdikking ter hoogte van de nek, dit wordt ook wel een soort 'nekrol' genoemd. Voorbeelden hiervan zijn onze M Line Wave pillow 1 (soft) en het M Line Wave pillow 1 (stevig)

Hoe lang gaat een goed hoofdkussen mee?

In zijn algemeenheid geldt ook dat goede, kwalitatieve hoofdkussens 3 to 5 jaar mee gaan en dat goedkope, kwalitatief matige hoofdkussens sowieso een veel kortere levensduur hebben. Al onze hoofdkussens zijn van zeer goede kwaliteit en door via matrasfabriek.nl te bestellen bent u dus ook verzekerd van een goed hoofdkussen!

Ga direct naar ons assortiment hoofdkussens