Hoofdkussen kopen

hoofdkussen kopen

Een geschikt en lekker hoofdkussen kopen is niet altijd even gemakkelijk. Bent u van plan om een hoofdkussen te kopen? Maak dan meteen de juiste keuze. Hieronder een zestal tips voor het kopen van een hoofdkussen:

Wat is uw houding en de stevigheid van uw matras?

Elke slaaphouding vraagt weer een ander type kussen. Houd hier rekening mee met het kopen van een hoofdkussen. Wanneer u veel slaapt op uw rug dan is het handig om een iets dunner hoofdkussen te kopen. Wat extra vulling in het onderste gedeelte is dan ook aan te bevelen. De nek wordt dan wat extra ondersteund. Slaapt u op uw zij? Dan is wellicht een wat steviger kussen de beste optie voor u. Een wat steviger kussen kan namelijk beter de ruimte tussen het oor en de schouder vullen. Een goed hoofdkussen kopen, de stevigheid van uw matras is ook van essentieel belang. Heeft u een stevig matras dan zal u eerder een stevig of hoger kussen nodig hebben dan bij een zacht matras waarin u meer wegzakt

 • Als zijslaper kunt u kiezen voor een comfortabeler en hoger hoofdkussen die de kromming van de hals verminderd. Als zijslaper is de druk van uw schouder op het matras groter dan als buik- of rugspier. Een hoog hoofdkussen in combinatie met matrassen en bedbodem die goed doorveert is voor de zijslaper de ideale combinatie.
 • Als rugslaper is de kromming van de rug essentieel. De rug en de nek hebben bij rugslapers meer ondersteuning nodig. Dit is afhankelijk van de kromming van uw rug. Des te groter de kromming des te hoger uw kussen moet zijn.
 • Als buikslaper kiest u het best een zacht, platter en sterk luchtdoorlatend kussen. Buikslapen is echter wel ten zeerste af te raden. Doordat u constant met uw hoofd gedraaid slaapt, worden uw nekwervels extra belast.

Juiste vulling van uw hoofdkussen?

Over de juiste vulling van een hoofdkussen krijgen wij ook erg veel vragen. Dit is ook een ingewikkelde materie omdat het vaak iets persoonlijks is. Bij wijze van spreke kan het van uw stemming afhandelen welk type vulling uw voorkeur heeft. Wellicht is het daarom ook interessant om hoofdkussens te kopen met verschillende vullingen. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Schuim hoofdkussen: In het algemeen biedt schuim veel steun zeker wanneer de schuim erg korrelig is. 
 • Traagschuim hoofdkussen: Past zich aan de vorm van het lichaam aan.
 • Natuurlijke materialen hoofdkussen: Stevig genoeg voor voldoende ondersteuning maar zacht genoeg om lekker op te kunnen slapen. Bijvoorbeeld ons Talalay Latex hoofdkussen.
 • Een synthetische hoofdkussen is een kussen met een polyester holle vezel. Makkelijk wasbaar en mede daardoor ook antiallergisch. Bovendien nemen de vezels goed vocht op en komt snel weer in zijn model terug. Een voorbeeld is ons hoofdkussen van comforel.

Hoofdkussen kopen?

 • Laat de prijs niet bepalend zijn

  Uiteraard klinkt een dergelijk advies uit de mond van een kussenleverancier wat gemakkelijk. Het is echter wel waar. Een kussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust en daarnaast is goedkoop op lange termijn vaak duurkoop. Een goedkoop kussen gaat namelijk vaak maar 1-2 jaar mee. Dan is een kussen uitgewerkt. De hoofdkussens die u bij ons kunt kopen gaan 5 jaar mee.
 • Koop ook een kussenhoes

  Gemiddeld verliest de mens tijdens het slapen een kwart liter aan vocht. Een gedeelte komt terecht op uw kussen. Door het aanschaffen van een hoes voor uw kussen blijft uw kussen een stuk hygiënischer en wordt het beschermd tegen huismijt.
 • Denk van te voren goed na over het doel van de kussen

  Uiteraard is een kussen bedoeld om op te slapen. Houd er tijdens het kopen van een hoofdkussen ook rekening mee dat u het soms voor andere doeleinden wilt gebruiken. Kijkt u bijvoorbeeld ook televisie op bed of neemt u uw kussen mee op reis? Allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de uiteindelijke keuze op de aankoop van uw hoofdkussen.
 • Probeer het kussen uit

  Bij matrasfabriek.nl kunt u online een keuzen maken en uw hoofdkussen gemakkelijk en veilig bij u thuis laten bezorgen. Het is altijd wennen aan een nieuw hoofdkussen en dat kost tijd.

Direct online een nieuw hoofdkussen kopen?

Klik hier om direct uw nieuwe hoofdkussen te kopen.