Hoofdkussen kopen, tips en advies

hoofdkussen advies en tips

Kies een vormbaarheid die bij u past

Bij het aanschaffen van een nieuw hoofdkussen is het goed om op de vormbaarheid van het hoofdkussen te letten. Een goed vormbaar kussen is namelijk in iedere vorm te duwen of proppen en zal vervolgens ook in deze vorm blijven. Donzen hoofdkussens en donsveren hoofdkussen zijn over het algemeen het best te proppen. Synthetische vullingen (zoals bijvoorbeeld een comforel hoofdkussen) is vaak te glad om op zijn plaats te blijven en visco-elastische (traagschuim) hoofdkussens zijn vaak vormvaste kussens. Een vormbaar kussen is niet per definitie beter dan een vormvast hoofdkussen.

Een vormvast hoofdkussen zal u tijdens de hele nacht steun in de nek bieden. Dit in tegenstelling tot een vormbaar kussen. Bij een vormbaar hoofdkussen zal de vulling in de loop van de nacht opschuiven.

Geur van het hoofdkussen

De geur van een hoofdkussen moet u direct aanstaan. De geur van een kussen kan u namelijk bijblijven, zelfs als deze is weggetrokken. Bevalt de geur niet, dan is ons advies om het hoofdkussen niet te kopen!

Geluid van het hoofdkussen

Als het geluid van het hoofdkussen u niet bevalt tijdens bijvoorbeeld het draaien op het hoofdkussen, koop ook dan dit hoofdkussen niet. Over het algemeen maken kussens met een hoog percentage veren het meeste geluid. Een donzen hoofdkussen daarentegen is weer vrij stil doordat alle harde deeltjes zijn verwijderd.

Hoog matras, kies voor een hoger hoofdkussen

Een vuistregel is dat hoe harder het matras is, des te hoger/dikker het kussen moet zijn voor goede ondersteuning van uw hoofd. Een rugslaper heeft een hoger kussen nodig dan een zijslaper. Buikslapers hebben een dun kussen nodig, voor een goede ademhaling. Wilt u meer informatie over de verschillende soorten slapers en welk hoofdkussen daarbij past kijk dan op de pagina 'wat is een goed hoofdkussen'.