Matras Advies

Matras advies, hulp bij het kiezen van een nieuw matras

Een goede nachtrust is wat ieder mens nodig heeft om u zowel fysiek als mentaal goed te voelen. Om van een goede nachtrust te kunnen genieten, is het essentieel dat u de voor u perfect op uw wensen afgestemde en voor uw lichaam geschikte matras kiest. Op deze pagina’s leest u wat de verschillende eigenschappen van onze matrassen zijn waardoor u kunt bepalen wat voor u en uw gezin de meest ideale matras is.

Natuurlijk is het ook mogelijk een persoonlijk slaapadvies van ons te krijgen. U bent te allen tijde welkom in een van onze showrooms op één van onze winkellocaties.

Keuze van het matras

De kwaliteit van het matras én matrasdrager, en de individuele invulling van deze persoonlijke factoren zorgen ervoor dat u de juiste keuze kunt maken en verzekerd bent van een goede nachtrust. Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk te weten welke matrassoorten er zijn wat de specifieke eigenschappen van deze matrassen zijn.

Verschillende soorten matrassen

Klik op één van onderstaande soorten matrassen voor een uitgebreide beschrijving per matras. Bij de aanschaf van een nieuw matras dient u rekening te houden met uw persoonlijke wensen (gewenst comfort, functie en uiterlijk) en factoren als uw lichaamspostuur, uw lichaamsgewicht, verdeling van het gewicht en uw lichaamslengte.

 

Matras Tips & Advies

Afbeelding Matras Tips en Matras Adviezen

  • Zorg ervoor dat uw matras in de lengte en breedte bij u past. Let er daarom op dat uw matras minstens 20 tot 25 cm langer is dan u zelf bent. En kies ook niet te smal. Vooral als u met een partner samen slaapt, is een breder matras een stuk comfortabeler en prettiger. Kies een matras die 20 tot 25 cm breder is dan uzelf bent.
  • Bent u zwaar gebouwd, boven de 100 kilo, kies dan, gelet de duurzaamheid van het matras, voor een pocketveer met 1000 veren, of een stevige koudschuim matras of een hoogwaardige Pantera Koudschuim matras (firm / stevig).
  • Keer uw matras regelmatig om waardoor de matras goed in vorm blijft.
  • Zorg altijd voor een goed ventilerende en verende matrasdrager Gebruik een matrasdek op uw matrasdrager. Dit beschermt uw matras en voorkomt schuiven van de matras.
  • Gebruik een molton hoeslaken om het matras en een matrasbeschermer voor extra bescherming en comfort.
  • Lucht uw matras met regelmaat, maar nooit in de zon.
  • Vouw uw matras nooit helemaal dubbel. Dit kan schade veroorzaken aan het binnenwerk (vooral bij veringsmatrassen het geval).

Consumentenbond matrassen koopadvies

Bekijk hier de video van de consumentenbond over matrassen en koopadvies.

 

Andere handige pagina's

Alle matrassen op MatrasFabriek.nl zijn van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor dagelijks en intensief gebruik. Wanneer u kiest voor MatrasFabriek, dan kiest u voor kwaliteit! Mocht u er niet uitkomen, bel ons dan op 0513 640 401 voor advies op. Wij delen graag onze expertise.