matras op maat

Matrassen op maat

Wij krijgen dagelijks te maken met klanten die op zoek zijn naar een matras op maat omdat een standaard maatmatras niet voldoet. Hierbij kunt u denken aan caravan matrassen, of bootmatrassen maar ook aan een wiegmatrasje die speciaal op maat gemaakt moet worden voor het oude wiegje dat nog van opa of oma geweest is. Of denk aan een meegroeibed waar een kindermatras op maat gemaakt voor moet worden.

Maar niet alleen bovenstaande matrassen maken we op maat, ook de 'gewone' matrassen maken wij zelf op maat. Want ieder matras dat bij ons besteld wordt, gaan we per klantorder op maat maken in onze eigen matrassenfabriek in Heerenveen. Dus of u nou op zoek bent naar een standaard afmeting of op zoek bent naar een matras met een bijzondere afmeting, wij maken graag uw matras op maat!

Verschillende soorten matrassen op maat

Wij als MatrasFabriek zijnde, maken dus ieder matras zelf op maat. Het gehele productieproces wordt in onze eigen fabriek gemaakt zodat u altijd verzekerd bent van West Europese en gecertificeerde grondstoffen.

Maar welk sóórt matras kies ik dan? Er is, grof gezegd, keuze uit de volgende soorten matrassen:

  • Polyether matrassen
  • Pocketvering matrassen
  • Koudschuim matrassen
  • (Talalay) Latex matrassen

Polyether matrassen op maat

Een polyether matras op maat wordt vaak gekozen als het matras niet intensief beslapen wordt. Polyether is goed geschikt als logeermatras of als matras dat maar een aantal dagen per jaar beslapen wordt. Doordat polyether sneller kuilvorming geeft en minder lang mee gaat (rond de vijf jaar bij normaal gebruik) wordt aangeraden om te beginnen bij een koudschuim matras op maat omdat bijna het enige voordeel van een polyether matras op maat het prijsvoordeel is. De nadelen zijn zogezegd dus dat het minder lang mee gaat, minder comfort biedt en sneller kuilvorming biedt dan andere kwaliteiten schuim. Daarnaast is plyether minder ventilerend, kan het gaan schimmelen.

Koudschuim matrassen

De meeste mensen kiezen voor koudschuim matrassen. En wel om de volgende redenen: Een koudschuim matras is gemakkelijk op maat te maken en doordat koudschuim geen kuilvorming heeft en doordat koudschuim niet kan gaan schimmelen is het een populaire keuze bij veel caravan en camper eigenaren. Daarnaast heeft het gewoon een goed ligcomfort en is het een duurzaam materiaal (u kunt er lang van genieten).

Wilt u 'het beste van het beste koudschuim' dan kunt u vragen naar Pantera Koudschuim matrassen. Pantera koudschuim is de overtreffende trap van het huidige 'traditionele' koudschuim en is werkelijk een topmerk binnen de koudschuimen. Een echte aanrader.

(Talalay) Latex matrassen

Voor diegene die echt comfortabel wil slapen, zijn er de (Talalay) Latex matrassen. Deze matrassen zijn werkelijk het topsegment in de matrassen en hebben enkel voordelen. Als er al een nadeel van (Talalay) Latex matrassen genoemd moet worden, is dat het productieproces van (Talalay) Latex tijdrovend en intensief is, waardoor (Talalay) Latex matrassen wel in het duurdere segment zitten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Alle matrassen die wij op deze website aanbieden, kunnen we ook in afwijkende maten maken. Dus bent u op zoek naar een matras op maat van 85x 235 cm? Wij maken het! Neemt u hiervoor contact met ons op via 0513 640 401 of vul onderstaande velden in. Wij kunnen u dan een goed advies geven en tevens direct een vrijblijvende prijsindicatie geven, zodat u direct weet waar u aan toe bent. 

matrassen op maat

Caravan of bootmatrassen op maat

Wanneer u een nieuwe caravan of boot koopt zijn de standaard caravan matrassen vaak (te) hard of van een zeer matige kwaliteit. En mocht u een tweedehands caravan gekocht hebben, zal dit vaak niet anders zijn. Daarbij komt ook nog dat het niet hygienisch is om op oud matras van een ander te slapen. U bent ten slotte op vakantie, dan wilt u uiteraard ook comfortabel en gezond kunnen slapen. Uitgerust wakker worden. Maar caravan matrassen (en ook bootmatrassen en camper/vouwwagen matrassen)  zijn niet echt in standaard maten te verkrijgen, en hebben vaak ook nog eens inkepingen of ronde zijden.

In deze gevallen kunt u bij ons uw matras op maat laten maken. U kunt alles zelf uitkiezen, het materiaal, de hoes, de dikte, alles. Wij maken het voor u.

U kunt een offerte aanvragen via info@matrasfabriek.nl een vrijblijvende prijsaanvraag doen of u kunt ons formulier hieronder invullen. Wij adviseren u graag!