Latex matrassen

Traditionele latex matrassen zijn zeer veerkrachtig en duurzaam. Wij hebben twee verschillende latex matrassen in ons assortiment; het latex matras Florida heeft een zeer soepel, medium ligcomfort en het latex matras Georgia heeft een net zo soepel maar zachter ligcomfort. Hieronder staan onze twee latex matrassen. Mocht u nog vragen hebben of extra advies nodig hebben, bel ons gerust op 0513 640 401 of stuur ons een mail met daarin uw vraag. Onze matrasadviseurs staan u graag te woord.

Hieronder staan matrassen welke vervaardigd zijn met een kern van ‘traditioneel’ latex.

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

 1. Latex matras 'Florida'
  Vanaf: € 379,00
  • 20 cm dik
  • Kern van hoogwaardig latex
  • 5 comfortzones
  • Gemaakt in Heerenveen (eigen fabriek)
  Bekijk alle specificaties
 2. Latex matras 'Georgia'
  Vanaf: € 379,00
  • 20 cm dik
  • Kern van hoogwaardig latex
  • 5 comfortzones
  • Gemaakt in Heerenveen (eigen fabriek)
  Bekijk alle specificaties

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

Onze Latex matrassen

Traditionele latex matrassen zijn zeer veerkrachtig en duurzaam. Wij hebben twee verschillende latex matrassen in ons assortiment (hierboven ziet u ze): - het latex matras 'Florida' (soft) - en het latex matras 'Georgia' (medium soft)

Informatie over latex matrassen

Detail van een latex matraskernDe latex matras heeft, geheel terecht, een prima reputatie opgebouwd bij een groot publiek. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het ongekend veerkrachtig is en dat ook duurzaam blijft. Afhankelijk van de gebruikte latex en de aanwezigheid van luchtkanalen, kunnen deze matrassen variëren van uitzonderlijk zacht tot behoorlijk stevig. Ze zijn daarbij in alle gevallen altijd ook nog soepel genoeg om op verstelbare bedbodems te worden toegepast.

Latex is dus een serieuze aanrader. MatrasFabriek maakt gebruik van een latex die deels van natuurlijke (gewonnen uit de rubberboom) als van synthetische oorsprong (olie) is vervaardigd. Zo worden de voordelen van beide varianten verenigd! Onze latex matrassen zijn voorzien van 5 comfortzones en beschikken over ventilatiekanalen die zorg dragen voor een verbeterde vochtopname en luchtcirculatie in het matras.

Maar wat is dan Talalay latex?

Talalay latex wordt gezien als de verbeterde versie van de traditionele latex matrassen. Daar waar traditionele latex matrassen geen open celstructuur hebben en wat zweterig kunnen gaan aanvoelen, heeft een Talalay Latex matras wel een open celstructuur. Dankzij een zeer intensief productieproces, wat ook wel het Talalay productieproces genoemd wordt, wordt het zeer duurzame Talalay latex geproduceerd. Lees hier meer informatie over Talalay latex matrassen.

traditioneel latex versus talalay latex

Informatieve video over latex matrassen

Wilt u meer informatie over de werking van latex in matrassen, dan kan onderstaande video interessant zijn.