Matrasvernieuwers met rits

Er zijn geen producten die voldoen aan deze selectie.

Matrasvernieuwers

Een goede matras kan vaak jaren mee gaan, maar dit betekent niet altijd dat de matras nog schimmel- en bacterievrij is. Aan de buitenkant kan een matras er namelijk nog goed uit zien, maar toch kan uw matras(hoes) een ongezond slaapklimaat opleveren door onzichtbare bacteriën en schimmels. Daarom is het verstandig, om ook wanneer uw matras nog wel goede ondersteuning biedt, toch de hoes van deze matras te vervangen. Dat kan met een matrasvernieuwer, oftewel een nieuwe matrashoes. Met een matrasvernieuwer kan uw matras nog lange tijd mee.

Ons lichaam verliest zo’n 0,5 liter vocht per nacht. Voor een deel komt dit vocht in uw matrashoes en het matras terecht. Hierdoor kan een matras klam aangaan voelen. Indien dit vocht geen gelegenheid krijgt uit het matras te verdampen, kan het nadelig worden voor zowel uw gezondheid als voor de kwaliteit van uw matras. De aanschaf van een nieuwe matrashoes kan bijdragen dit probleem op te lossen.

Bestel uw nieuwe matrashoes bij matrashoes.com

Een matrasvernieuwer maakt uw matras weer als nieuw

Indien u uw matras voorziet van een nieuwe matrashoes zorgt u naast een optimale hygiëne tijdens uw nachtrust tevens voor een langere levensduur van het matras. Al onze matrashoezen zijn afritsbaar en wasbaar tot 40°C. Op zeker moment is de hoes echter versleten en volstaat het niet meer de hoes te wassen of op een andere wijze te laten reinigen. U bent dan toe aan een nieuwe hoes. Bij MatrasFabriek krijgt u een complete handgemaakte matrasvernieuwer met rits, gemaakt in onze eigen fabriek. De matrashoezen van Matrasfabriek bestaan uit dubbeldoeksweefsel wat gewatteerd wordt met een 200 grams per mhollow-fiber. De doorgestikte patronen in de hoes zorgen ervoor dat de vulling op zijn plaats blijft zitten en elke hoes is  voorzien van ritssluitingen die over drie zijdes van de matrashoes lopen.

Hoes is gemakkelijk te vervangen

Het is erg gemakkelijk om uw matrashoes te vervangen. Allereerst haalt u de oude matrashoes van de kern van uw huidige matras. Daarna is het is heel eenvoudig om de hoes over uw bestaande matraskern heen te leggen: u zet uw matras recht op de lange kant en legt de opengeritste hoes over de lange kant eromheen, vervolgens laat u het matras weer op zijn platte kant vallen, en ritst u de hoes over 3 zijdes dicht.

Verschillende soorten matrasvernieuwers

Bij MatrasFabriek heeft u de keuze uit verschillende typen matrasvernieuwers. Om u op de hoogte te brengen van de mogelijkheden hebben de verschillende typen hoezen op een rijtje gezet:

Standaard matrashoes

Allereerst is er natuurlijk de standaard matrashoes, vervaardigd van een gewatteerd (200 gram hollow-fiber/m2) dubbeldoeks weefsel. Uw huidige matras wordt weer als nieuw met deze comfortabele matrashoes met rits. De standaard hoes is verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende kern-hoekhoogtes.U kunt kiezen uit hoezen met de hoekhoogtes: 12, 16 en 20 cm. Wanneer u de hoogte van de matras opmeet moet u vooral letten op de hoogte van de kern. De matrashoezen zijn van een lichte stretch-kwaliteit, zodat een centimeter meer of minder dik geen bezwaar is voor de passing.

Standaard dekmatrashoes

Ook de standaard dekmatrashoes is gemaakt uit dubbeldoeks-weefsel gewatteerd van een dubbeldoeks, gewatteerd (200 gram hollow fiber/m2) weefsel  en voorzien van een rits. Deze hoes is verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende kern-hoekhoogtes, echter de dekmatrashoes is vooral geschikt voor dekmatrassen. De dekmatrashoes is verkrijgbaar in de hoogte 4 en 6 centimeter. Ook deze dekmatrashoezen zijn allemaal van een lichte stretch-kwaliteit, zodat een centimeter meer of minder dik geen bezwaar is voor de passing.

Luxe THERMOCOOL™ matrashoes

Voor een wat meer luxere matrashoes is er de THERMOCOOL™ matrashoes.Deze matrashoes is gemaakt van een luxe weefsel met revolutionair, technologische eigenschappen. De THERMOCOOL™ matrashoes past zich namelijk aan uw lichaamstemperatuur aan, waardoor u tijdens het slapen aanzienlijk minder transpireert. De technologie die gebruikt wordt in de THERMOCOOL™ matrashoes zorgt ervoor dat deze hoes vijf keer zo effectief is in het reguleren van uw lichaamswarmte. Door de in de THERMOCOOL™ matrashoes verwerkte Dacron® vezel is de matrashoes luchtdoorlatend en extra sneldrogend. De  matrashoes is bijvoorbeeld na 30 minuten helemaal droog, terwijl andere katoenweefsels na dezelfde periode nog steeds 50% vocht kunnen bevatten. Deze matrashoes is geschikt voor matras-kernen met een dikte van ongeveer 20 centimeter. Wanneer de maat die u nodig heeft niet beschikbaar is kunt u altijd een offerte aanvragen voor een matrashoes op maat. Omdat wij alles zelf produceren kunnen wij namelijk ook elke maat matrashoes voor u maken.

Incontinentie matrashoes

Onze incontinentie matrashoes is gemaakt van 100% Jersey katoen en is voorzien van drie coatingslagen. Door deze lagen is de matrashoes geheel waterdicht en urinebestendig. Hierdoor bent u verzekerd van een hoogwaardige bescherming van uw matrassen. Ondanks de waterdichtheid van de matrashoes, is deze toch soepel, zacht en goed ademend. Ook na talloze wasbeurten blijft de matrashoes deze eigenschappen behouden. Hierdoor is deze matrashoes ideaal voor iedereen die op zoek is naar een betere bescherming van het matras. De incontinentie matrashoes heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is deze matrashoes dus 100% waterdicht en micro ademend, waardoor deze geen zweterig gevoel veroorzaakt. De matrashoes is easy care - wasbaar op 95 oC - droger op lage temperatuur. Ook is de incontinentie matrashoes geluidloos en eenvoudig afritsbaar. Doordat de slaapzijde van katoen is, is deze goed absorberend en huidvriendelijk. Verder is de matrashoes ecologisch verantwoord aangezien deze recyclebaar is, en tot slot is de matrashoes gemaakt van West Europese en gecertificeerde materialen.Dit product is geschikt voor matraskernen met een dikte van circa 16 en 20 centimeter. Mocht uw maat niet in bovenstaande tabel staan, dan kunnen wij een matrashoes voor u op maat maken.

Anti allergie matrashoes

Onze anti-allergie matrashoes is gemaakt van 100% Jersey katoen en is voorzien van drie coatingslagen. Door deze coatingslagen is de matrashoes ook nog eens geheel waterdicht en urinebestendig. Hierdoor is dit de ideale matrashoes voor iedereen die op zoek is naar een optimale bescherming tegen bacteriën huisstofmijt en bedwantsen. Ondanks de waterdichtheid van de matrashoes, is deze toch soepel, zacht en goed ademend. Ook na talloze wasbeurten blijft de anti-allergie matrashoes deze eigenschappen behouden. Hierdoor is hij ideaal voor iedereen die op zoek is naar een optimale bescherming tegen bacteriën, huisstofmijt en bedwantsen. De anti-allergie matrashoes heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is deze matrashoes dus 100% waterdicht en micro ademend, waardoor deze geen zweterig gevoel veroorzaakt. De matrashoes is 'easy care' - wasbaar op 95 oC - droger op lage temperatuur. Ook maakt deze matrashoes weinig geluid tijdens het verliggen. Doordat de slaapzijde van katoen is, is deze goed absorberend en huidvriendelijk. Verder is de matrashoes ecologisch verantwoord aangezien deze recyclebaar is, en tot slot is de matrashoes gemaakt van West-Europese, gecertificeerde materialen. Een volledige anti-allergie matrashoes is geschikt voor de matraskernen met een dikte van circa 16 en 20 centimeter. Wij kunnen echter op verzoek ook matrashoezen op maat maken.

Voordelen van een matrasvernieuwer

Het reinigen van een matras is bijna een onmogelijke opgave, hierdoor worden matrassen na verloop van tijd een broedhaard van stof, bacteriën en huisstofmijt, met alle gevolgen van dien. Door het vernieuwen van de matrashoes krijgt u weer een schoon en hygiënisch matras. Hieronder de voordelen van de aanschaf van een matrasvernieuwer op een rijtje:

  • Hygiënisch
  • Gemakkelijk een schoon en fris matras
  • Vernieuwde levensfase voor uw matras
  • Eenvoudig afritsbaar door de 3-zijdige ritssluiting
  • Gemaakt van West-Europese, gecertificeerde materialen
  • Op maat gemaakt
  • Uit voorraad leverbaar