Matrasvernieuwers met rits

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

 1. matrashoes met rits
  Vanaf: € 69,00

 2. THERMOCOOL matrashoes met rits

Lijst Rooster

Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

Matrasvernieuwers

Een goede matras kan vaak jaren mee gaan, maar dit betekend niet altijd dat de matras nog schimmel- en bacterievrij is. Aan de buitenkant kan een matras er namelijk nog goed uit zien, maar toch kan uw matras(hoes) een ongezond slaapklimaat opleveren door onzichtbare bacteriën en schimmels. Daarom is het verstandig, om ook wanneer uw matras nog wel goede ondersteuning biedt, toch de buitenkant van deze matras te vervangen zodat de matras weer als nieuw is.

Aangezien ons lichaam zo’n 0,5 liter vocht verliest per nacht krijgt een matras dit ook nog te verduren. Hierdoor kan de matras klam aanvoelen en worden vocht en condens veroorzaakt, dit is een extra reden waarom een nieuwe matrashoes fijn kan zijn.

Uw matras weer als nieuw

Door de matrashoes van uw matras te voorzien van een nieuwe jas zal u uw eigen matras een nieuwe levensfase geven. Voorheen koos men er voor om de huidige hoes te laten reinigen, wat vaak een ingrijpende en kostbare aangelegenheid was. Het vervangen van de hoes is echter veel gemakkelijker en sneller. Bij Matrasfabriek krijgt u een complete handgemaakte nieuwe matrashoes met rits uit eigen fabriek.

De matrashoezen van Matrasfabriek bestaan uit dubbeldoeks-weefsel wat gewatteerd wordt met een 200 grams per m2 hollow-fiber. De doorgestikte patronen in de hoes zorgen ervoor dat de vulling op zijn plaats blijft zitten en elke matrashoes is  voorzien van ritssluitingen die over drie zijdes van de matrashoes lopen.

Gemakkelijk

Het is erg gemakkelijk om uw matrashoes te vervangen. Allereerst haalt u de oude matrashoes van de kern van uw huidige matras. Daarna is het is heel eenvoudig om de hoes over uw bestaande matraskern heen te leggen: u zet uw matras recht op de lange kant en legt de opengeritste hoes over de lange kant eromheen, vervolgens laat u het matras weer op zijn platte kant vallen, en ritst u de hoes over 3 zijdes dicht.

Soorten matrasvernieuwers

Bij MatrasFabriek heeft u de keuze uit verschillende typen matrasvernieuwers. Om u op de hoogte te brengen van de mogelijkheden hebben de verschillende typen hoezen op een rijtje gezet:

Standaard matrashoes

Allereerst is er natuurlijk de standaard matrashoes, met standaard dubbeldoeks-weefsel gewatteerd met de 200 grams m2 hollow-fiber. Uw huidige matras wordt weer als nieuw met deze comfortabele matrashoes met rits.

De standaard hoes is verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende kern-hoekhoogtes. U kunt kiezen uit de volgende hoezen met hoekhoogtes, voor de dikte van uw matras: 12 cm, 16 cm en 20 cm. Wanneer u de hoogte van de matras opmeet moet u vooral letten op de hoogte van de kern. De matrashoezen hebben echter allemaal een lichte stretch kwaliteit dus een centimeter meer of minder is geen bezwaar om een passende standaard matrashoes te bestellen.

Standaard dekmatrashoes

Ook de standaard dekmatrashoes is gemaakt uit dubbeldoeks-weefsel gewatteerd met de 200 grams m2 hollow-fiber met rits. Deze hoes is verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende kern-hoekhoogtes, echter de dekmatrashoes is vooral geschikt voor dekmatrassen. De dekmatrashoes is verkrijgbaar in de hoogte 4 en 6 centimeter.

Wanneer u de hoogte van de dekmatras opmeet moet u vooral letten op de hoogte van de kern. De dekmatrashoezen hebben echter allemaal een lichte stretch kwaliteit dus een centimeter meer of minder is geen bezwaar om een passende standaard matrashoes te bestellen.

Luxe matrashoes Coolmax

Voor een wat meer luxere matrashoes is er de CoolMax® matrashoes. Deze matrashoes is gemaakt van een luxe dubbeldoeks hoes welke beschikt over een revolutionaire technologie. De CoolMax® matrashoes past zich namelijk aan uw lichaamstemperatuur aan, waardoor u tijdens het slapen aanzienlijk minder transpireert.

De technologie die gebruikt wordt in de CoolMax® matrashoes zorgt ervoor dat deze hoes vijf keer zo effectief is in het reguleren van uw lichaamswarmte. Door de in de CoolMax® verwerkte Dacron® vezel is de matrashoes luchtdoorlatend en extra sneldrogend. De CoolMax® matrashoes is bijvoorbeeld na 30 minuten helemaal droog, terwijl andere katoenweefsels na dezelfde periode nog steeds 50% vocht kunnen bevatten.

De CoolMax® matrashoes is geschikt voor matras-kernen met een dikte van ongeveer 20 centimeter. Wanneer de maat die u nodig heeft niet beschikbaar is kunt u altijd een offerte aanvragen voor een matrashoes op maat. Omdat wij alles zelf produceren kunnen wij namelijk ook elke maat matrashoes voor u maken.

Incontinentie matrashoes

Onze incontinentie matrashoes is gemakt van 100% Jersey katoen en is voorzien van drie opeenvolgende coatingslagen. Door deze lagen is de matrashoes geheel waterdicht en urinebestendig. Hierdoor bent u verzekerd van een hoogwaardige bescherming van uw matrassen. Ondanks de waterdichtheid van de matrashoes, is deze toch soepel, zacht en goed ademend. Ook na talloze wasbeurten blijft de matrashoes deze eigenschappen behouden. Hierdoor is deze matrashoes ideaal voor iedereen die op zoek is naar een betere bescherming van het matras.

De incontinentie matrashoes heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is deze matrashoes dus 100% waterdicht en micro ademend, waardoor deze geen zweterig gevoel veroorzaakt. De matrashoes is easy care - wasbaar op 95 oC - droger op lage temperatuur. Ook is de incontinentie matrashoes geluidloos en eenvoudig afritsbaar. Doordat de slaapzijde van katoen is, is deze goed absorberend en huidvriendelijk. Verder is de matrashoes ecologisch verantwoord aangezien deze recyclebaar is, en tot slot is de matrashoes gemaakt van West Europese en gecertificeerde materialen.Dit product is geschikt voor matraskernen met een dikte van circa 16 en 20 centimeter. Mocht uw maat niet in bovenstaande tabel staan, dan kunnen wij een matrashoes voor u op maat maken.

Anti allergie matrashoes

Onze anti-allergie matrashoes is gemaakt van 100% Jersey katoen en is voorzien van drie opeenvolgende coatingslagen. Door deze coatingslagen is de matrashoes ook nog eens geheel waterdicht en urinebestendig. Hierdoor is dit de ideale matrashoes voor iedereen die op zoek is naar een optimale bescherming tegen bacteriën huisstofmijt en bedwantsen. Ondanks de waterdichtheid van de matrashoes, is deze toch soepel, zacht en goed ademend. Ook na talloze wasbeurten blijft de anti-allergie matrashoes deze eigenschappen behouden. Hierdoor is deze matrashoes ideaal voor iedereen die op zoek is naar een optimale bescherming tegen bacteriën, huisstofmijt en bedwantsen.

De anti-allergie matrashoes heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is deze matrashoes dus 100% waterdicht en micro ademend, waardoor deze geen zweterig gevoel veroorzaakt. De matrashoes is easy care - wasbaar op 95 oC - droger op lage temperatuur. Ook is de incontinentie matrashoes geluidloos en eenvoudig afritsbaar. Doordat de slaapzijde van katoen is, is deze goed absorberend en huidvriendelijk. Verder is de matrashoes ecologisch verantwoord aangezien deze recyclebaar is, en tot slot is de matrashoes gemaakt van West Europese en gecertificeerde materialen.

Een volledige anti-allergie matrashoes is geschikt voor de matraskernen met een dikte van circa 16 en 20 centimeter. Wij kunnen echter op verzoek ook matrashoezen op maat maken.

Voordelen van een matrasvernieuwer

Het reinigen van een matras is bijna een onmogelijke opgave, hierdoor worden matrassen na verloop van tijd een broedhaard van stof, bacteriën en huisstofmijt. Met alle gevolgen van dien. Door het vernieuwen van de matrashoes krijgt u weer een schoon en hygiënisch matras. Hieronder de voordelen van de aanschaf van een matrasvernieuwer op een rijtje:

 • Hygiënisch 
 • Gemakkelijk een schoon en fris matras
 • Vernieuwde levensfase voor uw matras
 • Eenvoudig afritsbaar door de 3-zijdige ritssluiting
 • Gemaakt van West Europese en gecertificeerde materialen
 • Op maat gemaakt
 • Uit voorraad leverbaar