Soorten matrassen

Welke verschillende soorten matrassen zijn er?

Er zijn, om en nabij, 7 verschillende soorten matrassen verkrijgbaar. De matrassen zijn van andere materialen gemaakt en zijn ook verschillend opgebouwd. De 7 matrassoorten zijn:

Soorten matrassen: Polyetherschuim matrassen Polyether matras

Polyether matrassen zijn meestal de goedkoopste matrassen. De hardheid van deze polyether matrassen hangt af van hoeveel lucht er in de matras zit. Dit wordt aangeduid met Soortelijk Gewicht (SG). Een matras met SG40 heeft polyetherschuim dat 40 kilogram per kubieke meter weegt. Over het algemeen geldt dat een polyetherschuim matras met een hoge SG harder en duurzamer is dan een polyetherschuim matras met een lage SG. Polyetherschuim matrassen met een lage SG zijn dan ook het meest geschikt voor kinderen.

Klik hier voor onze polyether matrassen

Soorten matrassen: Koudschuim matrassen Koudschuim matras

Koudschuim matrassen worden tijdens de fabricage niet op een hoge temperatuur gemaakt. Koudschuim heeft een open celstructuur, hierdoor ademt het materiaal heel goed en kan het goed vocht opnemen. Een groot voordeel bij koudschuim matrassen is dat de kans op kuilvorming heel erg klein is. Koudschuim matrassen hebben dan ook een lange levensduur. Koudschuim matrassen zijn erg comfortabel, dit komt met name doordat deze matrassen erg veerkrachtig zijn.

Klik hier voor onze koudschuim matrassen

Soorten matrassen: Traagschuim matrassen Traagschuim matras

Er worden veel verschillende namen gebruikt voor dit soort matrassen. Meestal worden traagschuim matrassen ook wel NASA matrassen genoemd. Dit komt omdat de NASA het traagschuim ontwikkelde. Traagschuim matrassen bestaan eigenlijk niet alleen uit traagschuim. Traagschuimmatrassen bestaan voor een deel uit een pocketvering basis of een koudschuim basis. De traagschuim laag is dus over deze basis heen geplakt. Er kan ook een onderscheid worden gemaakt tussen gegoten traagschuim matrassen en geschuimde traagschuim matrassen. Gegoten traagschuim matrassen zijn in de regel goedkoper en van een lagere kwaliteit. Bij gegoten traagschuim matrassen komt er in het productieproces een plastic laagje om het schuim waardoor de matras minder goed ademt dan een geschuimde traagschuim matras. Ook de levensduur van een gegoten traagschuim matras is aanzienlijk lager. De levensduur van een gegoten traagschuim matras is namelijk hooguit 4 a 5 jaar. De levensduur van een geschuimde traagschuim matras is aanzienlijk langer, namelijk hooguit 15 jaar. Een groot voordeel aan traagschuim matrassen is dat ze zich aanpassen aan de vorm van het lichaam. Hierdoor wordt uw gehele lichaam goed ondersteund.

Klik hier voor onze traagschuim matrassen

Soorten matrassen: Binnenveringsmatrassen binnenveringsmatras

Binnenveringsmatrassen zijn opgebouwd uit veren. Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen bonell binnenvering matrassen en LFK binnenvering matrassen. Bonell binnenveringsmatrassen zijn uitsluitend geschikt voor vlakke bodems. LFK binnenvering matrassen hebben een hogere flexibiliteit ten opzichte van bonell binnenvering matrassen en zijn wel geschikt voor verstelbare bodems. Zowel de matrassen met bonell veren als LFK veren hebben een hoge duurzaamheid. Een groot voordeel aan binnenveringsmatrassen is de ventilatie, deze is namelijk uitstekend. Dit komt doordat er veel lucht zit tussen de veren en er makkelijk lucht verplaatst kan worden. De meeste binnenvering matrassen hebben aparte zones voor de schouders en heupen die ervoor zorgen dat deze dieper in de matras kunnen wegzakken. Het ligcomfort van binnenvering matrassen hangt vooral af van het materiaal dat gebruikt wordt voor de toplaag.

Klik hier voor onze binnenveringsmatrassen

Soorten matrassen: Pocketvering matrassen

pocketvering matras

De veren bij een pocketvering matras zijn aanzienlijk kleinder dan bij een binnenvering matras. Bij een pocketvering matras is iedere veer apart verpakt in textiel. Een groot voordeel hieraan is dat de veren afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. De matrassen zijn naast de veren ook opgebouwd uit schuimlagen. Tussen de schuimlagen zitten de pockets (veren in textiel). Deze opbouw zorgt voor zeer veel stabiliteit. Pocketvering matrassen hebben meestal comfort-zones die ervoor zorgen dat uw gehele lichaam de juiste tegendruk krijgt. Hierbij gaat het met name om de schouders en heupen. Pocketvering matrassen hebben een soepele afdeklaag die ervoor zorgt voor een goede vochtafvoer. Het is vaak mogelijk om een afneembare hoes om de matras te krijgen die u thuis zelf kunt reinigen. Dit maakt pocketvering matrassen erg aantrekkelijk voor mensen met allergien.

Klik hier voor onze pocketvering matrassen

Soorten matrassen: Luchtgeveerde matrassen

Een luchtgeveerde matras is te vergelijken met een waterbed. De kern van de matras bestaat namelijk uit een vinyl zak. Deze zak wordt met lucht gevuld. Deze vinyl zak wordt omsloten door latex of koudschuim. Een groot voordeel aan luchtgeveerde matrassen is dat ze traploos instelbaar zijn waardoor u de hardheid van de matras gemakkelijk kan veranderen. Het belangrijkste voordeel van luchtgeveerde matrassen is de ondersteuning die deze matrassen bieden aan het lichaam. Luchtgeveerde matrassen zorgen namelijk voor een gelijkmatige ondersteuning van het lichaam. Dit zorgt voor een erg groot ligcomfort. Een belangrijk nadeel aan luchtgeveerde matrassen is dat de luchtdruk van de lucht in de vinyl zak reageert op de omgevingstemperatuur. Hierdoor kan de hardheid van de matras opeens veranderen.

Wij hebben geen luchtgeveerde matrassen in ons assortiment.

Soorten matrassen: Latex matrassen Latex matras

Latex matrassen zijn opgebouwd uit een combinatie van synthetische latex en natuurlijke latex. Latex matrassen bieden een zeer hoog ligcomfort omdat ze zich perfect kunnen aanpassen aan het lichaam. De latex matras heeft in korte tijd en geheel terecht een prima reputatie opgebouwd bij een groot publiek. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het ongekend veerkrachtig is en dat ook duurzaam blijft. Afhankelijk van de gebruikte latex en de aanwezigheid van luchtkanalen, kunnen deze matrassen variëren van uitzonderlijk zacht tot behoorlijk stevig. Ze zijn daarbij in alle gevallen altijd ook nog soepel genoeg om op verstelbare bedbodems te worden toegepast. Latex is dus een serieuze aanrader. Wij maken gebruik van een latex die deels van natuurlijke (gewonnen uit de rubberboom) als van synthetische oorsprong (olie) is vervaardigd. Onze latex verenigt de voordelen van beide varianten! Onze latex matrassen zijn altijd voorzien van 5 comfortzones en beschikken over ventilatiekanalen die zorg dragen voor een verbeterde vochtopname en luchtcirculatie in de matras.

Klik hier voor onze latex matrassen

Soorten matrassen: Talalay Latex matrassen Talalay latex matras

Talalay latex heeft in tegenstelling tot standaard latex wel een open celstructuur waardoor het materiaal een goede luchtdoorlaatbaarheid is. De levensduur van Talalay latex matrassen is ook een stuk hoger dan bij normale latex matrassen. De intensiteit van het Talalay Latex productie proces geeft substantiële voordelen, maar hierdoor ook een serieus prijsverschil. Tests hebben uitgewezen dat er maar een terugval van stramheid is van 11%, na 10 jaar belasting . Hierbij heeft men 80.000 keer, met een gewicht van 75 kilo de kern belast. Door de open celstructuur is het Talalay Latex matras tot wel 30% koeler als de traditionele Latex kern.

Search engine powered by ElasticSuite