Topdekmatrassen

Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Topdekmatrassen

topper

Een topper word omschreven als een dun matras dat bovenop een gewoon matras wordt geplaats. Vandaar de naam topdekmatras, dekmatras, oplegmatras en topper. Een topdekmatras stamt oorspronkelijk uit Scandinavië. Het product wordt vooral gebruik om extra comfort te bieden door het ligoppervlak te verzachten. Wilt u graag dat uw bed (nog) lekkerder ligt? Dan is de aanschaf van een topper zeker een goed idee.   

Wil u extra informatie over topdekmatrassen?  Lees hier meer over waarom en wanneer een topdekmatras kopen. Weten welk topdekmatras bij je past? Klik dan hier.

Een topper maakt een hard matras zachter

Ligt uw huidige matras te hard? Dan kunt u een topper kopen om uw ligoppervlak te verzachten. De comfortlaag van een dekmatras zorgt dat uw bed heerlijk zacht ligt. Tegelijkertijd behoudt u het ondersteunend vermogen van uw huidige matras.

Daarnaast kan een oplegmatras verlichting bieden bij gewrichtsklachten bij een te hard slaapoppervlak. Gevoelige gewrichten zoals heup- en schoudergewrichten worden minder belast wanneer u op een topper slaapt. Daarnaast kan een topdekmatras verlichting bieden bij rug – en/of nekklachten. Topdekmatrassen zijn geschikt voor jong en oud met zowel korte- als langdurige klachten.

Veelgestelde vragen over toppers

1. Wanneer kiezen voor een topper?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om een topper te kopen, waaronder:

  • Behoefte aan extra comfort: hoewel een goede matraseen belangrijk onderdeel is van uw slaapcomfort, verhoogt een topdekmatras dit comfort significant. Zo zorgt een traagschuim topper ervoor dat u heerlijk wegzakt dankzij de drukverlagende werking.
  • Geniet extra lang van uw huidige matras: een topper zorgt ervoor dat de levensduur van uw matras wordt verhoogt. Uw matras wordt namelijk minder intensief belast. Het topdekmatras vangt vocht en warmte op en voert dit af. Hierdoor wordt de levensduur van uw matras verlengt.
  • Werk de gleuf van twee eenpersoonsmatrassen weg: u heeft last van een vervelende spleet wanneer u twee losse eenpersoons matrassen op uw tweepersoonsbed heeft. Door de gleuf in het midden van uw bed ligt u oncomfortabel. Een eenvoudige manier om iets aan deze gleuf te doen is door een tweepersoons-topdekmatras te gebruiken.
  • Uw huidige matras is te hard: het komt helaas zo nu en dan voor dan men een te hard matras koopt. Kan u het matras niet ruilen of terugbrengen? Dan kan een topdekmatras uitkomst bieden. De zachte comfortlaag van de topper zorgt er voor dat uw zachter ligt.
  • Gemakkelijk het bed opmaken: vindt u het veel gedoe om uw bed op te maken? Dan kan een topdekmatras wellicht uitkomst bieden. Vindt u het Wanneer u een topper heeft hoeft u namelijk alleen het beddengoed van het topdekmatras te vervangen. Zo is het opmaken van uw bed een stuk minder werk.

 

2. Wat voor soort topper zijn er?

Het aanbod aan topdekmatrassen is erg groot. Daarom zou het zo maar kunnen dan u door de bomen het bos niet meer ziet wanneer u op zoek bent naar een nieuwe topper. Wij hebben de verschillende soorten topdekmatrassen hieronder voor u op een rijtje gezet. Zo kan u eenvoudig een topdekmatras vinden dat aansluit op uw behoeften.

polyether topper

1. Polyether topper

Een polyether topper heeft een zachte prijs. De kwaliteit van het materiaal ligt wat lager. Het materiaal heeft een gesloten celstructuur wat zorgt voor minimale klimaateigenschappen. Polyether ventileert beperkt en heeft lage vocht- en temperatuurregulatie. Deze eigenschappen maken de levensduur van een polyether topper vrij kort.

2. Koudschuim topper

koudschuim topper

Een koudschuim topdekmatras is de opvolger van de polyether topper. De naam koudschuim is afkomstig van het productieproces: het materiaal wordt tijdens productie in koude vormmallen gegoten. Koudschuim is een uiterst geschikt materiaal om topdekmatrassen van te maken. Koudschuim heeft een open celstructuur wat ten goede komt van de klimaateigenschappen. Koudschuim beschikt over goede ventilatie en heeft optimale vocht en temperatuurregulatie. Wanneer u een koudschuim topper koopt is het belangrijk om op de High Resilience waarde (HR waarde) van het materiaal te letten. Het is van belang dat het koudschuim een hoge HR waarde heeft om goede kwaliteit te garanderen. Om deze reden verkopen wij enkel koudschuim toppers vanaf HR40.

Pantera koudschuim topper

3. Pantera koudschuim topper

Pantera koudschuim is het hét Nederlandse topmerk koudschuim. Met Pantera bent u verzekerd van de beste kwaliteit koudschuim. Een Pantera koudschuim topper heeft alle voordelen van koudschuim die eerder genoemd zijn. Daarnaast beschikt het materiaal over een hoog aanpassingsvermogen. Hierdoor zakt u heerlijk weg in een Pantera koudschuim topper. Daarnaast is het materiaal brandvertragend, anti-allergisch, schimmelwerend en antibacterieel.

4. Traagschuim topper

traagschuim topper

Traagschuim kent vele namen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam. Een traagschuim topper heeft een drukverlagende werking: wanneer het materiaal in aanraking komt met warmte wordt het zachter. Wanneer u op een traagschuim topdekmatras ligt zal u heerlijk wegzakken in het materiaal. Hierdoor wordt het aantal drukpunten aanzienlijk verlaagd. Dankzij de drukverlagende werking is een traagschuim topper uitwerst geschikt voor mensen met reuma, artrose, decubitus, spier- en gewrichtspijnen. Helaas heeft traagschuim wel een vrij gesloten celstructuur, hierdoor zijn de klimaateigenschappen niet optimaal.

5. Latex topper

latex topper

Een latex dekmatras heeft een gesloten celstructuur en is brandvertragend. Tevens is het materiaal uiterst veerkracht. Dankzij deze hoge veerkrachtigheid biedt een latex topper een drukverlagende werking. De schimmel- en huisstofmijtwerende werking maken een latex topper uiterst geschikt voor mensen met allergieën. Daarnaast is latex antibacterieel. Door de gesloten celstructuur zijn de klimaateigenschappen niet optimaal.

6. Talalay® latex topper

Talalay latex topper

De Talalay latex topper behoord tot het topsegment onder de topdekmatrassen. Talalay latex wordt ook wel de ‘Rolls Royce’ onder de topdekmatrassen genoemd. Dankzij de hoge puntelasticiteit is het materiaal heerlijk zacht en soepel. Talalay latex heeft een open celstructuur wat ten goede komt aan de klimaateigenschappen van de topper; uitstekende ventilatie en hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie. Daarnaast heet Talalay latex een andere bijzondere eigenschap: in de winter voelt het warm en in de zomer juist koel. Tevens is Talalay latex van nature antibacterieel en huisstofmijtwerend. Met een Talalay latex topper bent u verzekerd van een pracht natuurlijk product waar u heerlijk op wegdroomt.


3. Wat zijn de voordelen van een topdekmatras?

Bed makkelijker opmaken door topper

Een topdekmatras heeft de volgende voordelen:

  1. Een topdekmatras biedt extra comfort. De extra laag die u aanbrengt met behulp van een topper dient als comfortlaag. Hiermee maakt u uw bed extra zacht. Tegelijkertijd geniet u van de ondersteunde werking van uw huidige matras.
  2. Een topdekmatras maakt het eenvoudiger om uw bed op te maken. Wanneer u een topper heeft hoeft u alleen het beddengoed om de topper te vervangen. Dit bespaard een hoop gedoe.
  3. Met een topdekmatras werkt u de vervelende gleuf tussen 2 eenpersoonsmatrassen weg. Zo combineert u eenvoudig 2 eenpersoonsmatrassen.
  4. Met een topper verlengt u de levensduur van uw huidige matras. De topper vangt vocht en warmte op en voert dit af. Hierdoor wordt het matras dat onder de topper ligt minder intensief beslapen.

4. Wat zijn de nadelen van een topper?

Een topdekmatras kan de volgende nadelen hebben:

  1. Een topdekmatras kan een matras met kuilvorming niet ongedaan maken. Een topper aanschaffen is dus niet gelijk aan een versleten matras vervagen.
  2. Een topper kan verschuiven wanneer deze los op het matras ligt. Dit kunt u eenvoudig voorkomen met behulp van een antislipmat.
  3. Op sommige topper hebben kan het lastiger zijn om u om te draaien. Wanneer dit het geval is heeft u hoogstwaarschijnlijk een verkeerde topper gekocht. Laat u goed informeren voordat u een oplegmatras koopt.
  4. De levensduur van een topdekmatras kort. In vergelijking met een matras gaat een topper minder lang mee. Gemiddeld genomen kan u een topdekmatras 5 jaar gebruiken.

 

5. Waar moet je op letten bij aanschaf van een topper?

Het is belangrijk om te weten waar u behoefte aan heeft. Wil u graag het aantal drukpunten verlagen? Dan is een traagschuim topdekmatras een goede keuze. Bent u op zoek naar een topper met een zacht prijsje? Dan kan u kiezen voor een polyether topdekmatras. Wanneer u het snel warm heeft in bed kunt u het beste kiezen voor ventilerend materiaal zoals koudschuim en Talalay latex.

Bent u van plan om uw huidige topper te vervangen? Kijk dan ook naar de topper waar u nu op ligt. Wat voor materiaal is uw huidige topdekmatras? Vindt u dit lekker liggen? Is de topper zacht genoeg? Dit kan u allemaal meenemen in uw keuze voor een nieuwe topper. Wanneer u op het moment op een koudschuim topper ligt en u hier positief over bent is het verstandig om opnieuw te kiezen voor koudschuim als kernmateriaal.

 

6. Wat geeft High Resilience waarde (HR waarde) en Soortelijk Gewicht waarde (SG waarde) aan?

Let er op of de High Resilience waarde (HR waarde) bij koudschuim topdekmatrassen hoog genoeg is. Kies voor een koudschuim topdekmatras met minimaal HR40. Hetzelfde geldt voor de Soortelijk Gewicht waarde (SG waarde) voor polyether en traagschuim. Zowel de HR waarde als SG waarde geven aan hoeveelheid kilo kernmateriaal is per kubieke meter. Bij een HR20 of SG20 bestaat het schuim voor een groot deel uit lucht en een klein deel uit kernmateriaal. Dit type schuim heeft een lage kwaliteit, snel kans op kuilvorming en is licht van gewicht. Bij een HR40 of SG40 bestaat het schuim voor een groot deel uit kernmateriaal en voor een klein deel uit lucht. Dit type schuim heeft een hoge kwaliteit, minder kans op kuilvorming en is zwaar. Veel mensen denken dat HR40 of SG40 iets zegt over de hardheid van het materiaal. Dit is echter niet het geval. De waarden zeggen alleen iets over de kwaliteit van het materiaal.

 

7. Wanneer moet je een topper vervangen?

Let op de volgende aandachtspunten om te bepalen of uw topper aan vervanging toe is:

1. Kuilvorming in uw topper

Heeft u last van deuken in uw topdekmatras. Dan is het raadzaam om uw topper te vervangen. Wanneer uw topdekmatras ingedeukt is ligt u niet meer lekker in bed. Daarnaast zorgt een kuil ervoor dat u in een onnatuurlijke slaaphouding komt te liggen. Hierdoor kan u na verloop van tijd last krijgen van lichamelijke klacht zoals pijn aan de heupen en rugpijn. Bij kuilvorming is het dus hoogtijd om uw topper te vervangen.

2. Vlekken en/of schimmelvorming op uw topper

Zitten er vlekken op uw topper of is er schimmel op de topper ontstaan? Dan is het zeker verstandig om uw topdekmatras te vervangen. Wanneer u slaapt op een beschimmeld en bevlekt topdekmatras ligt u in een onhygiënische slaapomgeving. Dit kan op den duur leiden tot gezondheidsklachten zoals ademhalingsproblemen en keelpijn. U kunt het beste uw topper controleren op vlekken en schimmel door het kernmateriaal te bekijken. Rits hiervoor de matrashoes van de topper open en verwijderen deze van het topdekmatras. Bekijk vervolgens alle kanten van het kernmateriaal. Komt u vieze vlekken of schimmel tegen? Vervang dan uw topper.

3. Uw topper heeft een nare geur

Geeft uw topdekmatras een nare geur af? Dan is het wellicht verstandig om uw topper te vervangen. Kijk eerst of u van de geur af komt door de hoes van het topdekmatras te wassen. Wanneer uw topper na de wasbeurt nog niet fris ruikt komt de geur waarschijnlijk van het kernmateriaal af. In dit geval is het verstandig om uw gehele topdekmatras te vervagen.

4. Denk ook om het matras

Heeft uw matras kuilen, een nare geur en/of schimmel en vlekken? Dan is het verstandiger om uw matras te vervangen. Door een nieuwe topper lost u deze problemen namelijk niet op. Denk dus om het matras en controleer deze op kuilen, schimmel en nare geuren. Door te slapen op een fris matras en topdekmatras waarborgt u een gezonde slaapomgeving.

 

8. Hoe lang gaat een topper mee?

Hoe lang een topdekmatras mee gaat is afhankelijk van het type kernmateriaal. Daarnaast is de kwaliteit van het kernmateriaal en topperhoes van belang. Een polyether topdekmatras gaat korter mee dan een koudschuim topper. Gemiddeld genomen gaat een topdekmatras 3 tot 7 jaar mee. Controleer uw topper op bovengenoemde punten om te controleren of deze aan vervanging toe is.

 

Split toppper Talalay latex

9. Wat is een split topper?

Een split topper is een topdekmatras speciaal voor elektrische verstelbare bodems. Dankzij de inkeping bij het hoofdeinde kan u de bedbodems onafhankelijk van elkaar bijstellen. Erg handig wanneer u partner bijvoorbeeld graag wat hoger met het hoofd slaapt. Ondanks de split aan de bovenkant werkt de split topper ook de vervelende gleuf weg tussen 2 eenpersoons matrassen.


Search engine powered by ElasticSuite