Boxsprings

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De laatste jaren is slapen op een boxspring de meest populaire manier van slapen. De meeste beddenspeciaalzaken hebben dan ook een uitgebreid scala aan verschillende boxsprings staan. Maar wat is een boxspring eigenlijk? Op deze pagina geven we nadere informatie over het slaap-fenomeen de boxspring.

Wat is een boxspring

Een boxspring is eigenlijk niets meer dan een matrasdrager ofwel een bedbodem. Net zoals een lattenbodem of spiraalbodem een bedbodem is. Heel letterlijk vertaald is het een 'verendoos'. Deze 'box' draagt het matras en is gemaakt van een stevige houten frame waarin een kern van veren is afgewerkt met daarop een luxe comfortlaag. Deze veren zijn óf pocketveren óf Bonellveren (binnenvering). De 'box' is gestoffeerd en de kleur van de stoffering kunt u vaak zelf bepalen.

boxspring doorsnede

Bovenop deze 'box' komt dan uw matras te liggen. Wanneer u op het matras liggen gaat, wordt de druk geheel gelijkmatig verdeeld en wordt opgevangen door de boxspring. Hierdoor krijgt u een heerlijk slaapcomfort. Dit maakt deze manier van slapen een echte aanrader!

Zijn alle matrassen geschikt voor een boxspring?

Vroeger was dit bijna altijd een matras met metalen veren erin, maar tegenwoordig worden er veel vaker volkern-matrassen op gelegd. Ook dit kunt u zelf bepalen, dus u kunt uw comfort zelf samenstellen.

Bij alle boxsprings die wij aanbieden krijgt u bijpassende matrassen geleverd. Maar u kunt uiteraard ook alleen de boxspring bodem bij ons bestellen, of uw boxspring-combinatie geheel zelf samen gaan stellen.

Eigenlijk alle soorten matrassen zijn wel geschikt voor een boxspring. Bedenk wel dat wanneer u gaat voor een verstelbare boxspring, dat dan volkern-matrassen (alle matrassen zonder veren, zoals een koudschuim matras of latex matras) beter geschikt zijn voor uw boxspring dan matrassen met een veer erin.

Dit komt doordat pocketvering matrassen en binnenveringsmatrassen veren bevatten die in de verdrukking kunnen komen wanneer u het hoofdeind en/of voeteneind van de elektrisch verstelbare boxspring (ver) omhoog gaat zetten.

Alle voordelen van een boxspring

De grootste voordelen zijn wel de goede ventilatie en de ondersteuning. Daarnaast kunt u zelf bepalen welke kleur en welke soort stof u om de boxspring heen wilt hebben. Hier alle voordelen op een rij:

  • Optimale ventilatie
  • Zelf samen te stellen
  • Geschikt voor alle soorten matrassen
  • Goede ondersteuning van het lichaam
  • Een boxspring heeft een lange levensduur
  • Geschikt voor ieder type slaper

Nadelen van een boxspring

Een boxspring heeft ook nadelen, echter zijn deze nadelen ook een kwestie van voorkeur en smaak.

  • Sommige mensen vinden een boxspring een te massief uiterlijk hebben
  • In de stoffering kan stof gaan zitten wat niet fijn is voor mensen met een huisstofmijt allergie. Oplossing voor deze mensen kan zijn een lederen bekleding.
  • Afhankelijk van het type en merk kan hij qua prijs hoger uitvallen dan een traditionele bedbodem

Een boxspring van MatrasFabriek.nl kopen

Bent u eruit en wilt u een nieuwe boxspring kopen? Bekijk dan hieronder onze selectie. Het is een zorgvuldig geselecteerd assortiment, onze selectie is gemaakt op basis van kwaliteit en slaapcomfort, dus iedere boxspring in ons assortiment staat voor het grootst denkbare slaapcomfort.

Search engine powered by ElasticSuite