Onze matrassen en hun certificaten

Alle matrassen die u via Matrasfabriek.nl kunt kopen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Heerenveen (m.u.v. M Line matrassen). Aangezien wij alleen gebruik maken van de beste gecertificeerde West Europese grondstoffen, bent u altijd verzekerd van kwaliteitsproducten die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Hieronder kunt u alle keurmerken vinden waaraan de matrassen van Matrasfabriek voldoen.

CertiPUR certificaat

CertiPUR certificaat

Als het gaat om koudschuim en traagschuim is het CertiPUR certificaat de belangrijkste. MatrasFabriek maakt enkel gebruik van topkwaliteit schuim met dit certificaat, hierdoor weet u zeker dat het koud- en/of traagschuim veilig en in Europa geproduceerd is.

Het geregistreerde CertiPUR Label is gericht op de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoogwaardige (koud)schuimen. Louter producenten die voldoen aan de strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen mogen dit label gebruiken.

Elke fabrikant die dit label draagt is onderworpen aan een controle door een onafhankelijk laboratorium aan de hand van willekeurige steekproeven met bijhorende positieve beoordeling. Alle koudschuim matrassen, Pantera Koudschuim matrassen en NASA Traagschuim matrassen van Matrasfabriek zijn gemaakt van schuim dat het CertiPUR certificaat draagt.

hygCen certificaat

HygCen certificaat

Ook het HygCen certificaat is ook een belangrijk certificaat als het gaat om matrassen. Dit certificaat garandeert u dat de matrassen geheel vrij zijn van giftige en schadelijke stoffen.

HygCen werkt volgens internationale standaarden en normen. Het HygCen certificaat wordt alleen afgegeven aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en garandeert dan ook dat de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft.

Oeko-Tex keurmerk ├ľko-Tex keurmerk

Het Oeko-Tex textiel keurmerk is van toepassing op de verschillende stoffen die gebruikt worden door Matrasfabriek.Oeko-Tex textiel test op schadelijke stoffen en heeft meer dan 100 verschillende criteria.

Enkele voorbeelden van die criteria waarop Oeko-Tex test zijn:

  • Het gebruik van verboden stoffen zoals formaldehyde, weekmakers, zware metalen of pentachloorfenol.
  • Stoffen die volgens de huidige kennis schadelijk zijn voor de gezondheid, maar die nog niet gereguleerd of verboden zijn door de wet zoals pesticiden, allergene kleurstoffen of tin-organische verbindingen.
  • Parameters zoals kleurvastheid en een huidvriendelijke pH-waarde, wat voorzorgsmaatregelen zijn om de gezondheid van de consument te beschermen

Oeko-Tex gaat veel verder dan alleen de wettelijke vereisten. De Europese Oeko-Tex milieucertificering garandeert dat de gebruikte materialen geen enkele schade aan de gezondheid van mensen kunnen toebrengen en zelfs babyhuidvriendelijk is.

Verder goed om te weten

Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: Wij maken alle matrassen in onze eigen fabriek (in Heerenveen). Hierdoor bent bij ons altijd verzekerd van een matras waarin de beste en gecertificeerde grondstofmaterialen verwerkt zitten. Doordat wij alle matrassen dus zelf maken, weten wij wat een goed matras is en dankzij onze continue controles op kwaliteit garanderen wij een topproduct met een hoge productkwaliteit.

Search engine powered by ElasticSuite