Welk matras is het meest geschikt voor zware mensen?

Wanneer u een matras kopen gaat, is het belangrijk dat uw nieuwe matras geschikt is voor u lichaam. Het is dan ook goed om een matras te kopen die past bij uw omvang en gewicht. Op deze pagina kunt u terecht voor advies wanneer u een matras nodig hebt die geschikt is voor een lichaam met een zwaarder gewicht.

Zeker als u wat zwaarder bent, is het goed om eens uitgebreid stil te staan bij de keuze van het juiste matras. U brengt immers ongeveer één derde van uw leven door op uw matras.

Allereerst kunt u met onderstaande tabel vaststellen welke hardheid geschikt is in combinatie met uw gewicht en lichaamslengte.

Tabel hardheid matras voor zware mensen

Verschillende materialen

Met het bepalen met de juiste stevigheid van de matras bent u er echter nog niet, want er moet ook nog een keuze gemaakt worden uit het materiaal. Allereerst is het belangrijk dat het materiaal waar u voor kiest van zeer hoge kwaliteit is. Dit komt namelijk ten goede van de duurzaamheid van de matras, aangezien een matras normaliter intensiever belast wordt wanneer er meer gewicht op ligt.

In het algemeen is het zo dat hoe zwaarder u bent, hoe steviger uw matras moet zijn. Dit kunt u ook herleiden uit de tabel. Toch blijft een matras persoonlijk en kunt u de ervaring hebben dat een zachter matras toch lekkerder ligt dan een harde versie. In zo’n geval raden wij toch aan om voor een matras te gaan met de kwaliteit en hardheid die passend is voor uw gewicht. U kunt deze dan combineren met een zachtere topper zodat de levensduur van de matras op peil blijft en u toch zacht ligt. 

Wat is dan het beste matras voor zware mensen?

Wij als MatrasFabriek zijnde, hebben beiden drie matrassen aan die uitermate geschikt zijn voor mensen met een wat hoger lichaamsgewicht.

Dit zijn onze 1000-pocketvering matrassen (Pocketvering matras LATEX SUPER COMFORT, het Pocketveringsmatras NASA SUPER COMFORT en het pocketvering matras KOUDSCHUIM SUPER COMFORT.

Deze matrassen zijn allen van hoge kwaliteit en bieden genoeg weerstand voor zwaardere en/of brede lichamen. Hierdoor bieden ze veel ligcomfort en gaan ze lang mee.

Mocht je een ander matras willen hebben dan een pocketvering matras, dan raden we een Panter koudschuim FIRM matras aan. Deze bieden we niet op onze website aan, maar hier kan je meer lezen over het Pantera koudschuim matras.

Conclusie van het verhaal

Kortom, naast het eten van een gezondere voeding en meer bewegen, is het ook van cruciaal belang dat u een matras kiest die goede uitlijning van de wervelkolom en gewrichten biedt. Een Pantera Koudschuimmatras Firm is hier ideaal voor, bovendien zorgt dit voor een heerlijk comfortabele en luxe slaapervaring.

Geld besteed aan uw gezondheid is goed besteed geld, daarom adviseren wij u om te investeren in goede kwaliteiten matras als u een zwaarder lichaamsgewicht heeft. Dit zal uw lichaam én geest ten goede komen.

Meer informatie over onze matrassen

Handige informatie bij het kopen van een nieuw matras:

Bekijk ook onze Matras-vergelijkingspagina voor een compleet overzicht van al onze matrassen.

Onze informatievoorziening

Wij doen onze uiterste best om u zo goed en volledig mogelijk te informeren op MatrasFabriek.nl over alles wat betrekking heeft op matrassen en slaapcomfort. Wilt u meer weten of mist u iets over een bepaald onderwerp, laat het ons dan weten via info@matrasfabriek.nl zodat wij u altijd de actuele en correcte informatie kunnen verstrekken.

Search engine powered by ElasticSuite