Waarom slapen op een (Talalay) Latex matras?Talalay latex

Wat is een latex matras eigenlijk?

Het latex matras wordt steeds populairder bij het grote publiek en heeft de laatste jaren een goede reputatie opgebouwd. Deze goede reputatie heeft het latex matras niet voor niets opgebouwd, velen slapen als een roos op dit matras. Maar waar wordt dit matras van gemaakt? En wat zijn de voordelen en de nadelen van slapen op een latex matras? MatrasFabriek probeert het hieronder duidelijk te maken.

Latex is een natuurproduct

Een latex matras bestaat, zoals de naam het al zegt, uit latex. Dit wordt ook wel rubber genoemd. Dit materiaal is zeer rekbaar en veerkrachtig. Latex wordt vervaardigd uit synthetische of natuurlijke latex. MatrasFabriek gebruikt alleen latex dat voornamelijk natuurlijk vervaardigd is. Dit natuurlijke latex wordt gemaakt door het oogsten van het sap uit rubberbomen. Deze bomen groeien vooral in gebieden met een tropisch klimaat, zoals Azië en Zuid-Amerika. Er worden kleine inkepingen gemaakt in de boomschors waarna het melkachtige sap wordt opgevangen in een emmer. Hierna wordt het getransporteerd voor verwerking.

Het latex en Talalay latex proces

Bij het verwerken van het sap tot latex schuim zijn er twee belangrijke processen: het productieproces van het traditionele latex schuim en het Talalay latex productieproces. Nadat het traditionele latex gemaakt is kunnen er aanvullende stappen genomen worden, het Talalay proces, waardoor het eindproduct een open celstructuur krijgt en de kwaliteit van het latex aanzienlijk verbeterd wordt en nog veerkrachtiger is. Onze Talalay Latex matrassen hebben dus het Talalay productieproces ondergaan.

(Talalay) Latex matrassen zijn in verschillende hardheden te krijgen. MatrasFabriek biedt zowel de Soft en het Medium aan.

Voordelen latex matrassen Talalay latex matras

Zoals we hierboven al beschreven zijn (Talalay) Latex matrassen populair. Maar waarom doet u er precies goed aan om een (Talalay) Latex matras aan te schaffen? Hieronder een aantal voordelen van het latex matras op een rij gezet:

  • Comfortabel
  • Duurzaam
  • Ondersteunend
  • Eco-vriendelijke matraskeuze
  • Natuurproduct
  • Anti-allergisch en anti-huisstofmijt

Latex matrassen zijn comfortabel met een goed ligcomfort

Een latex matras ligt erg plezierig en heeft een uitstekend ligcomfort. Dit heeft te maken met de veerkrachtige en soepele eigenschappen van het latex. Doordat het latex matras over de gehele oppervlakte dezelfde eigenschappen heeft, is het matras geschikt voor koppels, aangezien je vrijwel geen beweging voelt wanneer uw partner zich omdraait.

Lichaamsondersteuning

Een latex matras kan zich zeer goed aanpassen aan de vormen van uw lichaam en heeft een drukverlagende werking. De natuurlijke curve van uw ruggengraat wordt goed ondersteund. Wanneer de belasting zwaarder is, zal het matras tegendruk bieden en biedt dus goede steun en bij een lichte belasting veert het matras licht mee. Zo heeft u ongeacht of u een zij, rug, of buikslaper bent, altijd de juiste ondersteuning.

Hygiënisch en antibacterieel

Een latex matras is een erg hygiënische matras aangezien schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën geen voedingsbodem vinden in het latex. Zodoende helpt dit gezondheidsproblemen te vermijden en wordt er voor een allergievrije slaapomgeving gezorgd. Door gebruik van ventilatie kanalen in een normale latex matras, en door de open celstructuur van een Talalay Latex Matras biedt latex een goede luchtdoorlatendheid en kan vocht afgevoerd worden. Verder zijn latex matrassen van nature brandwerend. Kortom, latex is de perfecte keuze voor mensen met allergieën.

Levensduur

De levensduur van een traditioneel latex matras is gemiddeld 7 jaar, een Talalay Latex Matras kan gerust tot 12 à 15 jaar mee. De levensduur van een latex matras hangt echter wel af van de samenstelling en dikte van het matras. Onze latex matrassen hebben een kerndikte van 16 cm en onze Talalay Latex matrassen zelfs een heerlijke kerndikte van 20 centimeter. Met matrashoes zijn de matrassen respectievelijk 20 en 24 cm dik.

Wij gebruiken alleen gecertificeerde latex schuimen. Dat in combinatie met onze jarenlange ervaring en expertise maakt dat u verzekerd bent van het beste matras.

Heeft slapen op een latex matras ook nadelen?

Slapen op een latex matras kan ook nadelen hebben. Een traditioneel latex kan namelijk warm aanvoelen. Dit probleem geldt echter niet voor Talalay Latex matrassen, die dankzij de open celstructuur zeer goed ventilerend en een hoog ademend vermogen hebben. Een ander nadeel kan zijn de prijs, latex is een relatief dure grondstof.

Onze matrassen van (Talalay) latex

Meer weten over onze latex matrassen?

Onze informatievoorziening

Wij doen onze uiterste best om u zo goed en volledig mogelijk te informeren over alles wat betrekking heeft op matrassen en slaapcomfort. Wilt u meer weten of mist u iets over een bepaald onderwerp, laat het ons dan weten via info@matrasfabriek.nl zodat wij u altijd de actuele en correcte informatie kunnen verstrekken.