Welk topdekmatras past bij mij?

Welk topdekmatras kopen en waar kunt u op letten bij aanschaf van een nieuwe topper

Topdekmatras

Allereerst is het belangrijk om te weten waarom u een topdekmatras kopen wilt. Wilt u het comfort van uw bestaande matrassen verhogen? Een te hard matras zachter maken? Of wilt u alleen een naad tussen twee matrassen wegwerken?

Slaap- en ligcomfort is persoonlijk en daarom kunnen wij u alleen alles vertellen over de eigenschappen van de verschillende soorten topdekmatrassen en wat alle voordelen en nadelen zijn.  Dit kunt u een aantal alinea’s verder in dit artikel lezen. Wat wij merken is dat klanten het fijn vinden om te weten wat de meest voorkomende en meest verkochte topdekmatrassen zijn en voor welke doeleinden deze gebruikt zijn. Ook dat hebben we hieronder voor u uitgewerkt.

Bekijk hier alle topdekmatrassen

Meest voorkomende en meest verkochte topdekmatrassen

Via onze webwinkel www.matrasfabriek.nl worden er dagelijks topdekmatrassen verkocht. Niet alleen voor gebruik in de slaapkamer thuis, maar ook voor in caravans, boten en campers.

De meest voorkomende en meest verkochte topdekmatrassen zijn:

  • Topdekmatrassen gemaakt van koudschuim
  • Topdekmatrassen gemaakt van traagschuim
  • Topdekmatrassen gemaakt van Talalay® Latex

Het type Koudschuim topdekmatras SUPER COMFORT is hierbij aanvoerder van de lijst op voet gevolgd door het NASA traagschuim topdekmatras SUPER VITALITY. Alle toppers zijn verkrijgbaar in alle gewenste afmetingen aangezien ze door ons zelf geproduceerd worden.

Welke soorten topdekmatrassen zijn er en wat zijn de eigenschappen?

Topdekmatrassen zijn in grofweg  5 verschillende soorten te verkrijgen:

  • Polyether
  • Koudschuim
  • Traagschuim
  • Latex
  • En Talalay® latex

Topdekmatrassen van polyether Polyether topdekmatras HOLIDAY

Polyether is het goedkoopste grondstofmateriaal. U heeft voor weinig geld een topdekmatras van polyether. Maar polyether ademt en ventileert vrij matig en kan snel kuilvorming gaan vertonen. Ons advies is om iets meer te betalen en te kiezen voor een topdekmatras van koudschuim.

Onze polyether topper is geschikt voor gebruik op alle soorten matrassen

Bekijk hier ons topdekmatras van Polyether

Topdekmatrassen van koudschuim Koudschuim topdekmatras

Koudschuim matrassen zijn bezig met een opmars binnen de slaapkamers van Nederland. En terecht ook, want een (topdek)matras gemaakt van dit HR koudschuim kent vele voordelen. Zo ventileert het materiaal goed, neemt het lichaamsvocht goed op en is het van nature anti-bacterieel. Ook zal koudschuim, in tegenstelling tot polyether, nooit kuilvorming gaan vertonen.

Dus een topdekmatras gemaakt van koudschuim kent vele voordelen!

Koudschuim matrassen zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee typen, ‘normaal’ koudschuim en Pantera koudschuim. Het  verschil tussen traditioneel koudschuim en Pantera koudschuim is dat Pantera een Nederlands topmerk binnen de koudschuimen is. Het is op het gebied van koudschuim het beste wat er op dit moment op de markt te verkrijgen is.

Onze koudschuim toppers zijn geschikt voor gebruik op alle soorten matrassen

Bekijk hier al onze Koudschuim topdekmatrassen

Topdekmatrassen van traagschuim Traagschuim topdekmatras

Zoals u wellicht wel gemerkt heeft tijdens uw zoektocht naar een nieuw topdekmatras, heeft traagschuim veel verschillende benamingen. Zo worden de namen NASA schuim, Tempur schuim, NASA Visco schuim, memory foam en slow-foam ook wel gehanteerd. Wij houden het bij NASA Traagschuim.

Belangrijkste kenmerk van Traagschuim is dat dit materiaal reageert op uw lichaamswarmte. Hierdoor kan het drukverlagend en ontspannend aanvoelen. Nadelen van traagschuim zijn dat het niet optimaal ventileert waardoor het kan zijn dat u het (te) warm vindt liggen of dat het wat ‘zweterig’ aanvoelt.

Mede dankzij de drukverlagende eigenschappen van traagschuim is het een populair matras binnen ons assortiment.

Onze traagschuim toppers zijn geschikt voor gebruik op alle soorten matrassen

Bekijk hier al onze topdekmatrassen van traagschuim

Topdekmatrassen gemaakt van latex Latex topdekmatras

Onze topdekmatrassen gemaakt van latex zijn uitermate geschikt om een te hard matras zacht(er) te maken. Voordelen van een latex topper zijn de optimale ventilatie en het soepele ligcomfort. Als u een lekker zacht en toch veerkrachtig topdekmatras zoekt, is dit een geschikte topper.

Andere voordelen van slapen op latex: latex is van nature huisstofmijt- en schimmelwerend en heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Veel klanten die al op latex slapen, kiezen ervoor om te blijven slapen op latex matrassen.

Latex toppers zijn geschikt voor gebruik op alle soorten matrassen. 

Op dit moment bieden wij geen latex toppers aan.

Talalay® latex toppers Talalay latex topdekmatras

Talalay® is de overtreffende trap van goed beter best! Talalay® Latex heeft unieke eigenschappen en overtreft bovenstaande materialen qua veerkracht, ligcomfort, duurzaamheid, ventilatie en ondersteuning. Dit zijn dan ook meteen alle voordelen van Talalay® Latex topmatrassen op een rij.

Doordat het productieproces van Talalay Latex erg intensief is, is het een kostbaar grondstofmateriaal, waardoor deze toppers binnen een hogere prijsklasse vallen dan de bovenstaande topdekmatrassen.

Een Talalay® Latex topper is geschikt om op ieder type matras te leggen en zal u ongetwijfeld een heerlijke nachtrust bezorgen. Wij bieden de Talalay® topper niet aan op onze website. Mocht u deze topper willen, dan verwijzen wij u door naar:

The Original Talalay® Latex topper

Goed om te weten over topdekmatrassen

Wat goed is om te weten is dat een topdekmatras het comfort van uw huidige matrassen kan verhogen, maar dat het geen wonderen kan verrichten. Als uw oude matras ‘op’ is of last van kuilvorming heeft, dan is een topdekmatras niet de juiste oplossing. In die gevallen raden we u aan om te investeren in een nieuw matras in plaats van er een topdekmatras op te leggen.

Search engine powered by ElasticSuite