Pocketvering

Verschil pocketvering matras en binnenveringsmatras

Binnenveringsmatrassen en pocketvering matrassen hebben gemeenschappelijk dat hun kern beide bestaat uit metalen veren. Dit zijn zogeheten biconische veren: ze zijn in het midden smaller dan aan de boven- en onderkant. Het belangrijkste kenmerk van deze veren is, dat ze meer weerstand bieden naarmate de belasting op de veren groter wordt. Daardoor zijn deze veringen ideaal voor gebruik in matrassen, want zo kunnen ze in principe ieder gewicht goed ondersteunen. De veren zijn soepel genoeg voor een lichtgewicht en bieden toch voldoende weerstand om ook een zwaargewicht te kunnen dragen.

Verschil tussen pocketvering matras en een binnenveringsmatras 

Het grote verschil tussen een binnenveringsmatras en een pocketvering matras: in een pocketvering matras zijn alle veren (het aantal kan oplopen tot 1000 stuks!) individueel in een hoesje van textiel verpakt. Daardoor wordt het risico van een piepende of krakende matras voorkomen, maar er zitten meer voordelen aan een pocketvering matras. De veren van een binnenveringsmatras zijn door middel van een spiraalveer aan elkaar verbonden, en de veren van de pocketvering zijn individueel aan elkaar verbonden, waardoor een pocketvering matras een comfortabeler ondersteuning biedt.

verschil binnenvering en pocketvering

Voordelen binnenveringsmatras en pocketvering matras

Dus wanneer u twijfelt tussen een binnenveringsmatras kopen of een pocketvering matras kopen, hier nogmaals een kleine opsomming van alle voordelen en nadelen.

  • Een binnenveringsmatras is goedkoper dan een pocketvering matras. Wanneer u kiest voor een binnenvering matras, heeft u voor een zeer gunstige prijs een matras met veren.
  • Een binnenveringsmatras kan gaan piepen/kraken, een pocketvering matras niet.
  • Bij pocketvering matrassen zijn alle veren individueel verpakt en individueel aan elkaar verbonden, waardoor uw lichaam een comfortabeler ondersteuning krijgt.

Meer informatie over andere soorten matrassen

Klik op één van onderstaande soorten matrassen voor een uitgebreide beschrijving per matras. Bij de aanschaf van een nieuw matras dient u rekening te houden met uw persoonlijke wensen (gewenst comfort, functie en uiterlijk) en factoren als uw lichaamspostuur, uw lichaamsgewicht, verdeling van het gewicht en uw lichaamslengte.

Lees hier het verschil tussen traagschuim en koudschuim matrassen.

Search engine powered by ElasticSuite