Matrassen Onderhoud

Het maakt niet uit of je een king size bed, een eenpersoons matras, een koudschuim matras of een pocketvering matras hebt, een goed matras kan tussen de 8 tot 10 jaar mee, indien er goed mee omgegaan word.

Maar hoe gaat u er eigenlijk goed mee om? Hieronder geven wij uw advies hoe u het best voor uw matras zorgt.

Tip 1: Gebruik een matrasbeschermer

Bescherm uw matras met matrasbeschermers. Gebruik wasbare lakens en moltons om uw matras te beschermen voor vlekken. Indien u een allergie heeft kunt u uw lakens ook allergie-vrij verkrijgen. Door regelmatig uw lakens te vervangen houdt u uw matras schoon.

Tip 2: Lucht uw matras

Geef uw matras wat lucht Haal uw lakens regelmatig van het bed en laat het matras doorluchten voor ongeveer 20 minuten. Dit zorgt er voor dat het matras sneller van het vocht afkomt .

Tip 3: Keer uw matras

Draai uw matras regelmatig om Door uw matras regelmatig te draaien en te kantelen elke 3 of 4 maanden helpt u uw matras met het opvullen van de wat ingedeukte ‘lig-zones’. Zo kunt u langer en gezonder op het matras blijven slapen.

Tip 4: Niet op het bed springen

Niet springen op het bed Om uw matras het netst te houden is het verstandig om niet te vaak op de rand van uw bed te zitten. Ook is het een enorme aanslag op het bed als er op gesprongen word, dus dit word zeker niet aangeraden.

Tip 5: Direct het matras uitpakken

Ontdoe uw matras van verpakkingen. Zodra uw nieuwe matras bij u thuisbezorgd is, haal dan gelijk het plastic van het matras. Want door het plastic kan het matras niet ademen en dit kan dan vervolgens leiden tot een vervelende geur of zelfs schimmel.

Tip 6: Stofzuig het matras regelmatig

Hou uw matras netjes Stofzuig uw matras en bedbodem regelmatig. Dit houd uw matras hygiënisch

Tip 7: Vlekken verwijderen

Hoe haalt u vlekken uit uw matras? Wanner u vlekken heeft op uw bed, drenk het dan niet in water. Pak een doek en met een beetje afwasmiddel en koud of warm water. En boen het er uit. Als uw matras onherstelbaar is, vergeet dan niet eerst de garantievoorwaarden te checken om te zien of het probleem gedekt is. In veel gevallen zijn slijtage en scheuren niet gedekt onder deze garantie. Maar niet geschoten is altijd mis!

Search engine powered by ElasticSuite