Binnenveringsmatrassen

Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Binnenveringsmatrassen

Binnenvering matrassen kunnen samen met polyether matrassen gezien worden als het 'instap-matrasmodel'. Als u op zoek bent naar een goedkoop matras met veren dan is een binnenveringsmatras een goede keuze. Binnenvering matrassen staan bekend om de goede ventilatie. De lucht kan namelijk goed circuleren tussen de metalen (5 slags Bonell). Verder biedt het klassieke binnenveringsmatras een prima ligcomfort.

Onze binnenveringsmatrassen

Wij bieden op dit moment 1 binnenveringsmatras aan, dat is het Binnenvering matras BONELL.

Wilt u meer comfort en een duurzamer matras? Wellicht past dan een pocketvering matras beter bij u. Lees hier alle verschillen tussen het pocketvering matras en het binnenveringsmatras.

Het binnenveringsmatras heeft als enige matras (samen met het pocketvering matras) een kern waarin metalen veren verwerkt zijn. Bij een binnenveringsmatras (ook wel Bonell-vering matras genoemd) zijn icoonvormige staaldraden met elkaar verbonden (zie afbeelding hieronder). Aan de boven én onderkant van deze metalen spiralen komt een comfortlaag van schuim. Dit betreft een afdekkingslaag van bijna altijd een polyetherschuim van ongeveer 3 centimeter dik.

Aan de zijkanten van het matras zijn zijbalken geplaatst, ook gemaakt van comfortschuim. Zo wordt het verenpakket geheel ingesloten door comfortschuim.

Binnenveringsmatras of pocketveringsmatras?

binnenveringmatras

Het grootsteverschil tussen binnenveringsmatrassen en pocketvering matrassen is dat bij de laatstgenoemde alle veren individueel verpakt zijn. Iedere veer is dan verpakt in een hoesje van textiel. Bij een binnenveringsmatras is dit niet het geval. Alle veren van een binnenvering zitten aan elkaar vast.

Hier rechts ziet u hoe het binnenveringsmatras is opgebouwd. Zoals al eerder vermeld is het verenpakket afgedekt met een laagje comfortschuim en zit er aan de zijkanten een balk van comfortschuim voor de stevigheid.

pocketveringmatras


Hier links ziet u de kern van een pocketvering matras. Bij deze matrassen zijn alle veren individueel verpakt. Zo kunnen comfortzones gecreëerd worden, waardoor heup, hoofd en schouder beter ondersteund kan worden.Voordelen van binnenveringsmatrassen

De grootste voordelen van het slapen op een matras met een kern van binnenvering is dat het matras goed ventileert en dat het matras niet duur is. U heeft voor relatief weinig geld een matras met metalen veren erin.

Nadelen van binnenveringsmatrassen

Het klassieke binnenveringsmatras kent ook enkele nadelen. Doordat het matras geen comfortzones kent, is het matras minder comfortabel dan bijvoorbeeld pocketvering matrassen die dat wel hebben. Ook is een binnenvering een vrij stug matras en is het niet heel erg duurzaam in vergelijking tot pocketvering matrassen.

Onze mening

Een binnenveringsmatras is een leuk 'instapmodel' voor degene die weinig geld wil uitgeven voor een goed beslaapbaar matras en weinig eisen stelt aan zijn of haar ligcomfort. Een binnenvering is minder geschikt voor (intensief) dagelijks gebruik en personen die meer dan 90 kilo wegen. Wel geschikt als logeermatras of als matras in vakantie- en recreatieparken.

Wilt u comfortabeler liggen, of weegt u wat zwaarder? Kies dan voor een pocketvering matras in plaats van voor een binnenveringsmatras. Heeft u nog vragen? Laat het ons weten, wij voorzien u graag van advies.

Search engine powered by ElasticSuite