Pocketvering matrassen

Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een pocketvering matras voor optimale lichaamsondersteuning

Al onze pocketvering matrassen geven een optimaal ligcomfort en hebben allemaal een zeer goede luchtventilatie en kennen een zeer goed vocht opnemend vermogen. In principe is een pocketvering matras geschikt voor gebruik op elke goed ventilerende bedbodem.

De pocketveer is minder geschikt voor gebruik op (elektrisch) verstelbare bedbodems, dit in verband met de minder buigzame eigenschappen van het verenpakket.

Hoe meer pocketveren, hoe meer comfort

Wanneer u een nieuw pocketveer matras kopen wilt, is het belangrijk om te letten op het aantal veren per m2. De stelregel voor matrassen met veren is 'hoe meer veren, hoe meer comfort'.

Wij hebben twee verschillende typen in ons assortiment. Pocketvering matrassen met 360 ingehoesde veren per m2 en matrassen met maar liefst 1000 pocketveren per m2.

Informatie over pocketvering matrassen

Pocketveermatrassen of pocketvering matrassen zijn matrassen met veel voordelen maar het pocketvering matras kent ook een aantal nadelen. Een dik pluspunt van een pocketvering matras is de goede ventilatie.

Dit komt doordat een pocketmatras veel open ruimtes heeft en daardoor kan de warme lucht makkelijk door de matras heen. Dit maakt een pocketvering matras ideaal voor mensen die s ’avonds warm slapen en misschien zelfs erg zweten.

pocketvering matrassen

Een nadeel van een pocketvering matras is dat een pocketvering matras niet altijd even hygiënisch zijn. Dit is onder andere ook een reden waarom u nooit een pocketvering matras zult aantreffen in een ziekenhuis. Ook is er bijna altijd sprake van een lichtelijke ruimteverlies omdat er een omlijsting van ongeveer 10 á 12 cm per kant aan schuimrubber is.

Daarnaast bestaat er een kans dat het staal in de matras een magnetisch veld creëert en kunnen de pocketveren met de tijd hun veerkracht verliezen.

Hoe zit een pocket matras in elkaar?

Een pocketvering matras is een matras dat is gevuld met afzonderlijk ingepakte veertjes (pockets genoemd). Het ingepakte veertje is gemaakt van een synthetische non-woven materiaal. En de metalen veren meestal van staaldraad.

De reden waarom het veertje ingepakt is, is dat elk veertje zich individueel kan aanpassen aan de vormen van uw lichaam en dat de veren niet in elkaar verstrikt raken.

Om de veren heen word er een schuimrubberen omlijsting gemaakt van gemiddeld 12 cm (waardoor bij een eenpersoonsmatras al 24 cm aan ruimte verloren gaat!) Meestal is deze omlijsting harder dan de veren, maar als de omlijsting zachter is dan de veren word dat nog vervelender omdat je dan vaak het gevoel krijg van bed te vallen als u te dicht op de rand ligt.

De hoeveelheid veertjes dat in de matras verwerkt zijn bepaalt hoe nauwkeurig het matras zich kan aanpassen aan uw lichaam. Pocketvering matrassen zijn te maken met ongeveer 150, 200, 300, 500 en 1000 veren per vierkante meter.

De hoeveelheid veertjes bepaalt de kwaliteit, de levensduur én het comfort van het matras. Des te meer veren je hebt, des te beter het lichaamsgewicht verdeeld word over het matras.

Bij meer pocketveren word de matras vaak als zachter ervaren. Dit als reden omdat de hardheid word bepaald door de hoeveelheid druk dat het matras geeft. De stevig- of soepelheid word bepaald door hoeveel draaiingen de veer heeft, en de dikte van het staaldraad.

Afdeklaag

Boven op de veren zit altijd een afdeklaag. Deze afdeklaag bestaat uit schuim en bepaalt mede het ligcomfort. De volgende afdeklagen zijn mogelijk:

Zones in een pocketvering matras

Een vering met dik staaldraad kan veel meer weerstand bieden dan een vering met een dunner staaldraad. Hierdoor is het mogelijk om comfortzones in een pocketvering matras te maken. Deze zachtere zitten vaak op schouder- en heuphoogte zodat het matras even ver kan veren bij hetzelfde gewicht.

Op deze manier maakt een pocketvering matras het mogelijk je lichaam recht te houden bij het slapen op uw zij. Het is jammer genoeg niet zo makkelijk om de perfecte pocketvering matras te vinden, omdat per persoon de zachtere zones ergens anders zouden moeten zitten. We zijn namelijk allemaal anders gebouwd en hebben ook allemaal een andere lichaamslengte. Daarnaast geeft de schuimrubberen omlijsting geen zone verdeling.

Voor wie is een pocketvering matras het meest geschikt?

Je hebt pocketvering matrassen in verschillende soorten stevig- en soepelheid. Maar pocket matrassen zijn vooral geschikt voor zware mensen en- of mensen die het snel warm hebben in bed en transpireren. Een pocket matras is een koel matras, dus mensen die van een warm bed houden kunnen er beter van af zien. Een pocketmatras is alles behalve aan te raden voor mensen met een allergie. Dit komt omdat er veel ruimte is in de matras voor de huisstofmijt om te leven.

Magnetisch veld en staticiteit

Wanneer u gevoelig bent voor elektrische stralingen is dit matras waarschijnlijk geen goed idee. Dit omdat straling makkelijk slaapproblemen kan veroorzaken. In een pocketveer matras zit namelijk staal wat een magnetisch veld creëert en daarbij ook nog staticiteit wat niet ontlaad kan worden.

De voor- en nadelen van pocketvering matrassen

Voordelen pocketvering matrassen:

Een pocketvering matras is een goed ventilerend matras. Dus voor mensen die het heel erg snel warm hebben in hun slaap of veel transpireren is dit matras aan te raden.

  • Lange levensduur, met de juiste hoeveelheid veren en de juiste afdeklaag zou een pocketvering matras wel 12 jaar mee kunnen gaan.
  • Door de juiste veren ontstaan er veel comfortzones die voor een goede drukverdeling zorgen.

Nadelen pocketvering matrassen:

  • Door de schuimrubberen omlijsting lijdt het matras aan een ruimteverlies van gemiddeld 24 cm. Deze omlijsting is vaak harder dan het liggedeelte zelf en heeft geen comfortzones.
  • Een pocketmatras is misschien iets minder hygiënisch. Dit komt omdat in de open ruimtes sprake stof ophoping kan ontstaan, wat weer kan leiden tot schimmelvorming.
  • Door schuring van de pockets kan een magnetisch veld ontstaan wat voor sommige gevoelige slapers kan leiden tot een onrustige nachtrust.

Het kan lastig zijn om voor u de juiste pocketmatras te vinden, dat komt omdat elk pocketmatras is gemaakt is gemaakt voor verschillende lichaamslengtes.

De pocketvering matrassen van MatrasFabriek

Al onze pocketveer matrassen zijn van de beste kwaliteiten samengesteld en gemaakt in onze eigen matrassenfabriek in Heerenveen. U bent dus altijd verzekerd van een kwalitatief goed matras!

Search engine powered by ElasticSuite