Traagschuim matrassen

Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Alle traagschuim matrassen van MatrasFabriek.nl

Traagschuim matrassen hebben goede druk verlagende eigenschappen en zijn uitermate geschikt voor mensen met gevoelige gewrichten en spieren. Traagschuim wordt ook wel NASA schuim, of visco schuim genoemd. Een traagschuim matras ligt over het algemeen vrij warm.

Het meeste bekende traagschuim matras is het M Line matras. Tempur was echter het eerste merk dat NASA traagschuim is gaan gebruiken als materiaal voor matrassen. Dit was eind jaren 80.

Al onze traagschuim matrassen zijn gemaakt van een hoogwaardig en gecertificeerd schuim met een densiteit van SG 50.

NASA Traagschuim matrassen veroveren Nederland

Het door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie ontwikkelde NASA (visco elastisch) traagschuim heeft stormenderhand de Nederlandse slaapkamers veroverd. De voordelen van dit materiaal zijn dan ook niet gering. Het traagschuim is van nature namelijk tamelijk stevig, maar het verzacht onder invloed van uw lichaamsgewicht en lichaamswarmte. Dan wordt het bijna vloeibaar en draagt het uw gewicht evenwichtig en zonder drukpunten, een garantie voor extra ongestoord slapen waarbij de spieren maximaal ontspannen.

NASA Traagschuim kent een aantal verschillende benamingen. De officiële naam van het traagschuim is Visco elastisch polyurethaan, maar wordt ook wel NASA-schuim, memory-foam, visco-schuim, traagfoam of Tempur-foam genoemd.

hand in traagschuim

Traagschuim is drukverlagend

 Het matras past zich uitzonderlijk goed aan uw contouren aan, biedt dan optimale ondersteuning. Stevig en toch zacht, daarom kan dit type matras gedurende zeer lange perioden achtereen intensief worden gebruikt; het risico van doorliggen is kleiner dan dat van andere matrassen.

Door al deze eigenschappen is het NASA traagschuim zeer geschikt voor mensen met gewrichtsklachten en lijders aan rugklachten, met name in de onderrug. En natuurlijk is dit type matras ook heel geschikt voor iedereen die gewoon goed voor zijn/haar spieren en gewrichten wil zorgen zonder in te leveren op comfort.

Een matras van traagschuim kent ook nadelen

Behoudens de voordelen die hierboven beschreven zijn, zijn er aan NASA traagschuim matrassen ook enkele nadelen aan verbonden: als u slaapt in een onverwarmde kamer, dan kan uw matras in koude winternachten in eerste instantie koel en stijf aanvoelen. Dan duurt het geruime tijd voordat uw lichaamswarmte de matras soepel heeft gemaakt, en warm.

Voor de zomermaanden geldt het tegenovergestelde: dan kan uw matras zo soepel worden dat u er wat verder in wegzakt.

Het NASA Traagschuim matras gedijt dus het beste in slaapkamers waar gemiddeld een gematigde temperatuur heerst.

SG waarde uitgelegd

Waar op letten bij het kopen van een traagschuim matras

Bij aanschaf van een nieuw (traagschuim) matras zult u ongetwijfeld te maken krijgen met termen als HR-waarde en SG-waarde. Bij traagschuim matrassen is de SG-waarde van belang. De SG-waarde bij een traagschuim matras staat voor Soortelijk Gewicht van het schuim. Hoe lager de SG waarde, hoe minder schuim en hoe meer lucht in het schuim zit. Is de SG-waarde van traagschuim heel hoog, dan is zal het materiaal weer te dicht en zal het niet goed ventieleren en te warm aanvoelen.

Voor al onze traagschuim matrassen gebruiken wij een hoogwaardig en gecertificeerd schuim met een SG van 50. Wij als matrassenproducent vinden deze dichtheid voor traagschuim het beste.

De opbouw van een traagschuim matras

Hieronder ziet u de opbouw van een traagschuim matras. Onderstaande matras heeft een kern van pocketveren met daarop een afdeklaag van traagschuim.

Een traagschuim matras bestaat nooit helemaal uit traagschuim, maar altijd uit een kern met daarop een laag(je) traagschuim. De kern bestaat bijna altijd uit koudschuim of uit pocketveren.

opbouw van een traagschuim matras

Traagschuim of toch koudschuim?

Kiest u voor traagschuim of toch voor koudschuim? Wij kunnen de keuze niet voor u maken, ligcomfort is immers persoonlijk. Wij kunnen u wel zo goed mogelijk informeren over de eigenschappen van de verschillende materialen.

Als u alles wilt weten over de verschillen tussen traagschuim en koudschuim klikt u hier.

Mocht u nog vragen hebben over traagschuim matrassen dan horen wij dat graag. Wij maken immers de matrassen en kunnen u alles over de verschillende kwaliteiten vertellen, zo ook alles over traagschuim matrassen.

Search engine powered by ElasticSuite