Waarom een topdekmatras? koudschuim topdekmatras

Er zijn diverse redenen waarom u ervoor kunt kiezen om een topmatras aan te schaffen. In alle gevallen is het zo dat een topmatras, geplaatst bovenop uw huidig matras hoe dan ook het ligcomfort verhoogt. Let er wel op dat het aanschaffen van een topdekmatras (ook wel dekmatras, topmatras, oplegmatras of matrastopper genoemd) er niet voor zorgt dat u uw oude matras als nieuw ervaart, het blijft van belang dat het matras waarop u gewend bent te liggen, u voldoende ondersteuning biedt. Vaak merkt men wel een korte tijd een verbetering, maar dit zal niet permanent zijn. Wel kan een dekmatras misschien budgettair gezien zorgen voor bijvoorbeeld overbrugging.

Wanneer u net een nieuwe matras heeft gekocht, zou het comfort van uw nieuwe matras op uw lijf geschreven moeten zijn.

Ga van een hard naar een zacht matras

Het komt helaas ook voor dat een consument slecht advies heeft gekregen bij het aanschaffen van een nieuwe matras. Indien dit tot gevolg heeft, dat u slecht slaapt, doordat u te hard ligt, dan kan een topdekmatras uitkomst bieden.

Veranderingen in slaapcomfort

Naarmate mensen ouder worden verandert hoe zij het comfort  van het matras waarop zij slapen, ervaren. Men kan door klachten in de nek, schouders, rug en heupen het risico lopen op een verstoorde nachtrust. Een topmatras kan ervoor zorgen, dat u minder druk ervaart op punten waar uw lichaam aangeeft dat prettiger te vinden. Verschillende soorten topmatrassen ( koudschuim, latex, traagschuim etc) bieden hier verschillende mogelijke oplossingen voor.

Traagschuim dekmatras Traagschuim topdekmatras

Een traagschuim (dek)matras gedraagt zich anders dan de overige topdekmatrassen. Dit heeft te maken met het materiaal waaruit de kern van het dekmatras vervaardigd is. 

Traagschuim heeft de eigenschap om soepeler te worden naarmate de temperatuur van het materiaal toeneemt, bijvoorbeeld door toedoen van uw eigen lichaamswarmte. U zult dan ervaren dat uw schouders, heupen, enkels, eigenlijk alle lichaamsdelen die dieper in het traagschuim weg willen zakken, met minder tegendruk te maken krijgen. Vooral bij pijnklachten kan dit uitkomst bieden. Onder de 15°Celsius voelt traagschuim stijf of zelfs hard aan!

Door de gesloten celstructuur heeft traagschuim ook moeite om de warmte te verliezen. Hierin is wel rekening gehouden met het materiaal wat er omheen zit, er zijn bijvoorbeeld hoezen met ventilerende en warmte verlagende eigenschappen, toch is een traagschuim matras een warmere matras. Maar aangezien iedereen zijn eigen voorkeuren heeft kan dat juist een aangename bijkomstigheid zijn.

Langer genieten van uw (topdek)matras

Een topmatras bovenop een nieuw matras kan ervoor zorgen dat het nieuwe matras langer meegaat. Maar ook van uw huidige matras zal u, in combinatie met een topmatras, langer plezier hebben. Uw matras wordt door het topdekmatras namelijk beschermd tegen transpiratie, stof en vuil. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is een topdekmatras dus een waardevolle aanvulling. Bijna alle hoezen van de dekmatrassen zijn voorzien van een ritssluiting waardoor u de hoes kunt verwijderen en kunt wassen. Het komt nog vaak voor dat matrastijken niet afritsbaar en dus niet wasbaar of goed te reinigen zijn!

Een topdekmatras verhelpt een hinderlijke naad

2 tweepersoons matrassen

Een tweepersoons bed- of boxspringcombinatie met twee 1-persoonsmatrassen zorgt altijd voor een hinderlijke naad. Hiervoor bestaan er oplossingen zoals een vulstrook die liefdesbrug of ‘Pont d’Amour’ worden genoemd, maar veel soelaas biedt dit echter niet. Met een tweepersoons topdekmatras creëert u simpelweg een sluitende tweepersoonsmatras, de naad bent u volledig kwijt. Wanneer u twee aparte elektrische bedbodems heeft kunt u kiezen voor de split topdekmatras. Bij deze tweepersoons topdekmatrassen kunnen de beide rughelften onafhankelijk van elkaar van stand veranderen en is het matras vanaf halverwege de rug weer één geheel.

Gemakkelijk uw bed opmaken

Het opmaken van uw bed wordt een eenvoudige handeling wanneer u gebruik maakt van een topdekmatras. Het topdekmatras is lichter dan uw normale matras en daardoor voor iedereen makkelijk te hanteren. Er zijn verschillende manieren om een bed met topmatras op te maken. De meest gebruikte en makkelijkste manier is door enkel en alleen het topmatras op te maken met een molton- en een Jersey hoeslaken.

Een andere methode is de zogenaamde pillow-top, hierbij worden het matras en de topper allebei voorzien van één molton en één hoeslaken. Hierbij moet men wel rekening houden met een extra hoge hoekhoogte van het bedtextiel.

Meer comfort en luxe

Voor veel mensen is de instaphoogte van het bed een belangrijk aandachtspunt. Met de aanschaf van een topdekmatras verhoogt u uw bed met maximaal 10 centimeter. Naast het feit dat een topmatras uw slaapcomfort verhoogt ziet uw bed er meteen ook luxer uit!

Overzicht van topdekmatrassen

Wilt u een topdekmatras van MatrasFabriek kopen? Hier vindt u al onze dekmatrassen.

Search engine powered by ElasticSuite